Heksene fra sør gjester Olimpico

Eusebio Di Francescos mannskap fikk en etterlengtet opptur forrige serierunde da Hellas Verona ble slått 1-0 på Bentegodi. Før det hadde laget gått hele seks kamper uten seier. Mot Benevento i kveld er kun seier godt nok dersom laget ønsker å feste grep om en topp 4-plassering.

Lettelsen var stor i Roma etter forrige rundes borteseier mot Hellas Verona. Etter månedsvis med bedrøvelig spill valgte Di Francesco å legge om til 4-2-3-1, og de rødgule så endelig ut som et lag igjen. I kveld er det imidlertid mye som tyder på at Di Francesco følger opp «suksessoppskriften». Laget mangler faste inventarer på midtbanen og vi vil tilsynelatende se at det taktiske fokuset rettes mot kantene. Pellegrini og Nainggolan er begge ute med karantene. Gonalons, De Rossi, Jonathan Silva, Schick og Karsdorp sliter alle med skade. Bruno Peres er suspendert som følge av at han fyllekjørte og kræsjet på vei hjem fra byen forrige søndag.

Fraværslista er lang og det ventes dermed noen rotasjoner foran kveldens oppgjør. Alisson fortsetter mellom stengene, og forsvarsfireren forblir nok uendret med Florenzi, Manolas, Fazio og Kolarov. På midtbanen vil vi finne Strootman, og med seg får han trolig hjelp av Gerson. På kantene kommer Ünder og El Shaarawy til å starte. Ünder leverte varene mot Hellas Verona og man skal ikke se bort i fra at han følger opp med et nytt mål i kveld. På topp starter Dzeko, og det spekuleres i at han vil bli assistert av Defrel som skal innta trequartista-rollen (en nokså ambisiøs idé, vil nok mange hevde).

Kveldens motstander – heksene fra Sør-Italia – ligger nederst på tabellen med stusselige 7 poeng. De har ikke vunnet en eneste bortekamp denne sesongen og har ikke evnet å score på de tre siste kampene i Serie A. De ser bleke ut, men kanskje ikke så bleke som de en gang var. Det er ikke lenge siden de sto med 0 poeng, og etter å ha signert tidligere Tottenham-midtbanespiller Sandro og tidligere Arsenal- og Manchester City-back Bacary Sagna, øyner de nok et lite håp om å beholde plassen i Serie A. Lite tyder uansett på at Benevento kan hamle opp med Roma i kveld. Gjestene har scoret færrest mål av samtlige lag i Europas øverste ligaer, og 10 av de 13(!) målene har blitt scoret på hjemmebane. Roma på sin side har sluppet inn mindre enn ett mål i gjennomsnitt på hjemmebane denne sesongen, og ønsker nok å følge opp forrige ukes seier mot Hellas Verona med en offensiv maktdemonstrasjon og tre nye poeng.

Forventende lagoppstillinger:

Roma (4-2-3-1): Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Strootman, Gerson; Ünder, Defrel, El Shaarawy; Dzeko.

Benevento (4-3-3): Puggioni; Venuti, Djimsti, Costa, Letizia; Viola, Sandro, Djurcic; Guilherme, Coda, D’Alessandro.

Kampen dømmes av Gianluca Manganiello og sparkes i gang kl. 20:45. Den kan følges på Viasport 2 og Viaplay.

Daje Roma!