Sesongens viktigste kamp

Shakhtar er i storform foran kveldens dyst i Champions League. Siden forrige oppgjør i Kharkiv står det ukrainske storlaget med tre strake seiere og overlegne 11-0 i målforskjell. Trener Paolo Fonseca har for alvor fått i gang maskineriet etter vinterpausen og det er grunn til å tro at han ser lyst på sjansene for å avansere. Det som imidlertid kan fremstå avskrekkende for Romas del er Shakhtars elendige statistikk på bortebane i Europa-sammenheng. I seks av de syv siste kampene i Champions League har ukrainerne gått tapende av banen uten å score ett eneste mål. Den ene seieren kom i årets utgave av Champions League mot Feyenoord i Rotterdam, og i kveld gjenstår det å se om de kan bryte den lite imponerende trenden.

Paolo Fonseca har nærmest hele stallen til disposisjon. De som mangler er midtbanespiller Malyshev, som er ute med skade, og suspenderte Football Manager-kjenning Darijo Srna. I tillegg er midtstopper Krivtsov tvilsom etter at han pådro seg en smell under første oppgjør i Kharkiv. Utover dette er det forventet at Shakhtar stiller i sin vante 4-2-3-1-formasjon. Pyatov – Ukrainas landslagskeeper – blir å finne mellom stengene, forsvarsfireren kommer sannsynligvis til å bestå av Butko og Ismaily på backene, og Ordets og Rakitskiy i midtforsvaret. På midtbanen starter Fred i tospann med Stepanenko, og Marlos, Taison og Bernard danner trioen bak toppscorer Ferreyra. For Romas del gjelder det å holde et spesielt godt øye med Bernard (som virkelig kjørte karusell med Florenzi gjennom første match) og Ferreyra som står med hele 27 mål på 33 kamper så langt denne sesongen.

I den italienske hovedstaden kan man i forkant av kveldens oppgjør føle på et snev av optimisme. Dette skyldes først og fremst at Roma for første gang på ti år har en gylden mulighet til å avansere til kvartfinale i Champions League. I tillegg har forventningene de siste ukene steget betraktelig som følge av to overbevisende seiere mot Napoli og Torino. Flere eksperter har også fremhevet Eusebio Di Francescos gode hjemmestatistikk i Champions League (U-S-S) som en viktig variabel som burde tale i favør av Roma-seier.

Til tross for at Roma muligens må nøye seg med favorittstempelet i kveld vet alle romanisti at det nærmest er umulig å forutse hva vi kan forvente av laget foran slike oppgjør. Blir det totalkollaps som mot Milan, eller får vi se en lik tilnærming og innsats som mot Napoli? For undertegnedes del er dette kampens desidert største uromoment, og vi får krysse fingrene for at Di Francesco & co. møter opp på Olimpico med riktig innstilling. Dette er tross alt sesongens viktigste kamp.

Forventet lagoppstilling:

(4-2-3-1): Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; De Rossi, Strootman; Ünder, Nainggolan, Perotti; Dzeko.

Kampen sparkes i gang kl. 20:45 og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

SEMPRE FORZA ROMA!