Foran Crotone – Roma

Det har vært en innholdsrik uke for AS Roma: Først tok Eusebio Di Francescos mannskap seg til kvartfinalen i Champions League for første gang på ti år, før de to dager etter trakk storheten Barcelona i nevnte kvart.

Men før den glamorøse reisen til Katalonia og Camp Nou står det hverdager på menyen. Første post på programmet blir bortekamp mot Crotone søndag. Vertene, som i fjor gjennomførte en nærmest mirakuløs flukt fra nedrykk, ligger i øyeblikket på en trygg 16. plass, men har like mange (i skrivende stund) poeng som Sassuolo og SPAL på plassene bak. Walter Zenga sine gutter bør ha en god dose selvtillit etter at de forrige helg valset over Sampdoria hjemme på Ezio Scida med 4-1. Det er i det hele tatt på eget gress at Crotone har plukket med seg poeng; laget fra Calabria har innkassert dobbelt så mange poeng (16) hjemme som de har borte.

Til oppgjøret mot Roma må den tidligere keeperkjempen Zenga klare seg uten Budimir, Rhodén, Izco, Festa og Simic. Ellers blir det gjensyn med de tidligere Roma-guttene Federico Ricci og Adrian Stoian.

Eusebio Di Francesco på sin side må greie seg uten en suspendert Daniele De Rossi og en muskelplaget Diego Perotti. Di Francesco bekreftet på lørdagens pressekonferanse at dette medfører startplasser for Maxime Gonalons og Stephan El Shaarawy. Rick Karsdorp og Gregoire Defrel er stadig ute.

Den fremste utfordringen for Roma før oppgjøret mot Crotone er det mentale. Det etterlengtede avansementet i Champions League var en enorm opptur, men kan også medføre seg en såkalt ”kontinental hangover” der hverdagens gjøremål plutselig blir av det mindre spennende slaget. Men giallorossi har ikke all verdens til valg; Lazio og Inter kommer halsende bak på tabellen, og selv om det er fire poeng ned til en pottesur Spalletti og nerazzuri kan ikke Roma tillate seg å ta noen sjanser med Champions League-plassen.

Om Di Francesco gjør store endringer til dette oppgjøret gjenstår å se. Vi har til gode å se januar-signeringen Jonathan Silva, men han er nok uansett ikke aktuell fra start. Ellers kan det tenkes at én av Juan Jesus eller Bruno Peres får en sjanse. Med De Rossi ute kommer som sagt Gonalons inn, med seg får han trolig Nainggolan og Strootman, med mindre én av de hviles til fordel for Lorenzo Pellegrini. El Shaarawy kommer inn for Perotti, mens brennhete Cenzig Ünder tar høyreflanken. Trolig starter CL-helten Edin Dzeko fremme på topp, mens Schick forblir et alternativ fra benken.

”Om vi ønsker å gjøre det bra i Champions League må vi først gjøre det bra mot Crotone. Det kommer til å bli veldig tøft. De leverte et mirakel forrige sesong og de har en god sesong nå. Det er et vanskelig sted å komme til og vi må være ekstra forsiktige”. Ordene tilhører Eusebio Di Francesco, som fortsatte ”det viktigste for oss nå er å konsolidere tabellposisjonen vår”.

Kampen er den siste før det blir et toukers kampopphold, neste batalje for giallorossi blir den 31. mars borte mot Bologna.

Søndagens oppgjør sparker i gang klokken 15.00 og kan bivånes på henholdsvis Viasport 2 og viaplay.

Trolige lagoppstillinger:

CROTONE (4-3-3): Cordaz; Faraoni, Ceccherini, Capuano, Martella; Stoian, Mandragora, Benali; Ricci, Trotta, Nalini

ROMA  (4-2-3-1): Allison; Florenzi, Fazio, Manolas, Kolarov; Gonalons, Strootman; Ünder, Nainggolan, El Shaarawy; Dzeko

FORZA ROMA!

 

Skrevet av Hans-Martin Roer