Forhåndsomtale Roma – Chievo

Endelig er landslagspausen over, og Roma-Chievo starter søndagens runde i Serie A, avspark kl.12.30. Begge lag har stort behov for poeng, Roma for å ta igjen tabelltoppen, Chievo for å komme på positiv side i poengregnskapet.

Ferskeste nytt før kampen er at gjestene startet helga med å bli straffet for brudd på regnskapsføringslovene. Dette medførte en bot på 200.000 euro og poengtrekk. Med Chievos ene poeng fra de tre spilte rundene, gir straffen på tre minuspoeng et resultat på -2 poeng, og dermed klart sist i Serie A. Årsakene ligger i flere overganger mellom Chievo og Cesena i perioden 2015-2018. Om straffen, omtalen i media og suspensjonen av klubbens president får betydning for spillernes prestasjoner mot Roma, ser vi på søndag. Det skal sies at Chievo slapp billig unna, da maksimumsstraffen i poengtrekk for økonomiske uregelmessigheter er hele 15 poeng, og en så streng straff hadde nesten sikret nedrykk alt etter fire runder.

Spillemessig har Chievo en lite overbevisende kamprekke bak seg, og fikk hele seks baklengs av Fiorentina i forrige runde, som kan føre til både bytter og endring i formasjon. Det forventes at både Perparim Hetemaj (midtbane) og Fabrizio Cacciatore (forsvar) er ute i denne kampen pga. mindre skader, ingen spillere er suspendert.

For Romas del er det fremdeles en del igjen til nivået vi tidvis viste sist sesong. Mange overganger har ført til at nye spillere må spille seg inn, og bli vant til både spillesystem, kultur, språk og liga. Forhåpentligvis begynner det å løsne snart, men den lange landslagspausen har holdt en god del spillere unna treningsfeltet. Av spillerne som har vært på samling, har bla. Dzeko gjort sakene sine bra, og Pellegrini har fått starte for Italia (riktignok uten å overbevise noe særlig).

Karsdorp ventes å starte, og viktigheten av å få i gang han som en stabil høyreback kjenner alle til, denne posisjonen som har vært lagets akilleshæl over flere sesonger. Florenzi er sannsynligvis uaktuell, og dermed er nederlenderen også eneste alternativ.

Troppen til Roma er uten suspensjoner, men med noen mindre skader. Manolas er mest sannsynlig tilbake, mens Pastore nok må holde seg hjemme pga. slitasjeskade i en leggmuskel. Småskadet er også Florenzi og Schick, dermed er det lite trolig at de blir en del av troppen.

Selv om Real Madrid venter førstkommende onsdag, kan ikke Di Francesco hvile for mange spillere, til det er behovet for en seier for stort. Det er nok uansett ikke Real Madrid Di Francesco går 100% inn for å slå på bortebane, da det er fem andre kamper som skal spilles med bedre odds for seier.

Tilsvarende møte i forrige sesong endte 4-1 til Roma, og med Chievos form burde det være mulig å gjenta resultatet. Det forutsetter at Romas angrep løsner, da fem mål på de siste tre kampene ikke er nevneverdig imponerende. Vi venter på at Dzeko skal treffe på alt igjen. Ser vi på tidligere møter har de vanligvis vært målrike, med totalt 26 mål i løpet av de siste seks måtene (derav et 0-0 resultat).

 

Antatte lagoppstillinger:

Roma (4-3-3) – Olsen – Karsdorp, Fazio, Manolas, Kolarov – Cristante, Pellegrini, De Rossi – El Shaarawy, Dzeko, Ünder

Chievo (4-3-1-2) – Sorrentino – Depaoli, Tomovic, Rossettini, Jaroszynski – Rigoni, Radovanovic, Obi – Birsa – Stepinski, Giaccherini