Spillervurderinger: Roma 2 – 2 Chievo

Roma leverte en god førsteomgang: Ünder, Dzeko og El Shaarawy skapte konstant hodebry for Chievo-forsvaret. Florenzi og Kolarov kom på jevnlige løp oppover høyre- og venstresiden, og Cristante og Pellegrini var i konstant bevegelse. Men etter hvilen kollapset alt. Som vi har sett så mange ganger tidligere var vi vitne til et Roma-lag som sto der med luen i hånden og inviterte bortelaget med i kampen. Det førte til både 2-1 og 2-2. Mot slutten av kampen var Chievos Giaccherini farlig nær med å sette spikeren i kista, men Olsen vartet opp med en feberredning og reddet Roma fra det som ville vært et katastrofalt hjemmetap.

Olsen – 6: Spilte en grei kamp. Kan ikke klandres for noen av målene han slapp inn. Redningen han leverte på Giaccherinis skudd er det høy klasse over.

Florenzi – 6.5: En av banens beste. Fra sin høyrebackposisjon kom han på konstante løp oppover høyresiden og utgjorde en betydelig trussel for Chievo-forsvarerne. Hadde en flott assist da El Shaarawy satte inn 1-0.

Manolas – 5.5: Til tross for to baklengs var det en rolig dag på jobben for grekeren. Fikk til tider kjørt seg mot Giaccherini, men hadde stort sett kontroll på Chievo-angrepet. Kan ikke klandres for noen av målene.

Juan Jesus – 5: Ble prioritert foran Fazio i dag. Var i ferd med å rote det til etter bare ti minutters spill med å miste ballen som bakerste mann, men ingen på Chievo evnet å ta vare på muligheten. Leverte en helt grei forestilling. Kan ikke klandres for noen av målene.

Kolarov – 4: Totalt sett var dette en katastrofeopptreden av venstrebacken. Virket pigg og leverte en OK førsteomgang, men har direkte skyld i Chievos siste mål. Var også i ferd med å gi bort et mål på stillingen 1-0. Virker å være milevis unna fjorårets Kolarov-utgave.

Pellegrini – 6: Leverer en god kamp og gjør ting enkelt.

Nzonzi – 6: Første kamp som regista. Løser oppgavene sine på en overbevisende måte, men har mye å jobbe med. Har enda til gode å vise litt av grintaen og aggressiviteten fra tiden i Sevilla.

Cristante – 6.5: Veldig positiv forestilling av den unge italieneren. Noterer seg for sitt første mål i Roma-trøya etter en halvtimes spill. Fikk «Radja-rollen» og trengte seg ofte gjennom Chievo-forsvaret.

Ünder – 6: OK kamp av tyrkeren. Virker til tider å prøve litt for hardt, noe som videre resulterer i en del småfeil.

Dzeko – 5.5: Solid førsteomgang. Var i konstant bevegelse og gjorde livet surt for Chievo-forsvarerne. Burde ha scoret minst to mål.

El Shaarawy – 6: Satte det viktige 1-0 målet og kjørte tidvis karusell med Tomovic. Ble usynlig i andreomgang.

BYTTENE:

Karsdorp – 5: Kommer inn for Florenzi i det 69. minutt. Er ikke i nærheten av italienerens nivå og bidro til å skape ubalanse i laget. Hoderystende å bytte ut en så viktig spiller (i en så viktig periode i kampen) til fordel for en som knapt har spilt fotball det siste året.

Kluivert – N/A: Kommer inn for Ünder i det 81. minutt. Rakk ikke å sette sitt preg på kampen.

De Rossi – 5.5: Kommer inn for Pellegrini i det 70. minutt. Nzonzi ble skyvd ut som indreløper mens DDR inntok regista-rollen. Tanken bak byttet var nok å ta kontroll over kampen igjen, men dessverre så resulterte det i at midtbanen raknet.

EUSEBIO DI FRANCESCO – 3: Roma startet kampen bra og gikk til pause med en 2-0 ledelse. I andreomgang evnet ikke EDF å respondere på Chievos redusering, og byttene han foretok skapte ubalanse og ødela strukturen i laget.