Forhåndsomtale: Bologna-Roma

Til helgen er det duket for en ny runde i Serie A og motstanderen denne gangen er ingen ringere enn Pippo Inzaghis Bologna. Laget fra Emilia-Romagna har – i likhet med Eusebio Di Francesco & co. – hatt en trøblete innledning på årets sesong. Etter fire serierunder står Roma oppført med en seier, en uavgjort og to tap, mens Bologna sitter igjen med stusselige tre tap og en uavgjort. Dermed er det to særdeles formsvake lag som møtes til dyst på søndag.

Bologna sliter så til de grader om dagen. Laget er i ritiro og står med null nettkjenninger, fem baklengs, og ett poeng som de tok med seg hjem fra Frosinone for knappe tre uker siden. Foran søndagens oppgjør har dermed Inzaghi et massivt press på seg, og dersom det skulle bli tap skal man ikke se bort i fra at han står uten jobb førstkommende mandag. Det hjelper heller ikke på situasjonen at viktige Erick Pulgar er utestengt i tre kamper etter en grisetakling på Genoas Romulo forrige runde. Samtidig meldes det at tidligere Roma-kjenning Mattia Destro, Rodrigo Palacio, Filip Helander, Godfred Donsah og Neuhen Paz alle sliter med skader. Lukasz Skorupski, som gikk fra Roma til Bologna i sommer, ligger for øvrig an til å starte i Bologna-målet.

Det er ikke bare Bologna og Inzaghi som sliter. Roma og Di Francesco befinner seg i samme båt, og det allerede intense presset vokste bare ytterligere etter det stygge 3-0 tapet mot Real Madrid i Champions League på onsdag. Sportsdirektør Monchi har beskrevet problemene som laget opplever, som mangel på selvtillit og riktig mentalitet, og har understreket at spillerne bare må jobbe videre for å komme seg inn på riktig spor igjen. Italienske medier har meldt at Di Francescos jobb vil henge i en tynn tråd om det blir et nytt tap på søndag, og det spørs om ikke Monchi innen kort tid må begynne å se etter nye trenerkandidater.

Når det gjelder skader og suspensjoner ser det lysere ut i Roma enn i Bologna. Den eneste som muligens må stå over kampen er Javier Pastore som har problemer med en legg. Dermed har Di Francesco en rekke spillere å velge i, og vi forventer følgende lagoppstilling:

Roma: (433) Olsen; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Nzonzi, De Rossi, Cristante; Perotti, Dzeko, Ünder.

Hjemmelaget vil tilsynelatende stille med denne elleveren:

Bologna: (352) Skorupski; Maio, Danilo, Gonzalez; Mattiello, Poli, Krejci, Dzemaili, Dijks; Santander, Okowonkwo.

Kampen sparkes i gang søndag kl. 15:00.