Spillervurderinger: Bologna 2 – 0 Roma

Etter en tøff kamp tidligere i uken mot Real Madrid gjestet Ulvene fra Roma Stadio Renato Dell `Ara i ettermiddag. Formsvake Bologna som stod med null seiere, en uavgjort og null mål på fire kamper, var søndagens utfordrer. I forkant av kampen snakket både Il mister og Monchi om at mentalitet og dårlig selvsikkerhet var årsaken til den dårlige starten. De fortalte også at de hadde sett masse positivt i kampen mot Real Madrid og at hardt arbeid var det eneste som kunne få Roma ut av knipen.

Di Francesco gjorde noen endringer i lagoppstillingen fra forrige kamp. Han byttet Kolarov med Marcano, Zaniolo med Cristante, Nzonzi med Pellegrini og Under med Kluivert.
Etter avspark dominerte Roma store deler av kampen og de var nære scoring ved flere anledninger i første omgang. Men selv om presset var høyt og sjansene ble skapt klarte dem aldri å score. Bologna derimot utnyttet sjansene sine godt, i det 36 spilleminutt banker Federico Mattiello inn ballen og Bologna sin måltørke er over. Mattiello får løpe fritt på høyere hjørne av 16 meteren og Marcano rekker aldri å stoppe spilleren. Første omgang ender 1-0 og Bologna oser av selvtillit.

Di Francesco foretar seg ingen bytter i pausen og det samme laget kommer utpå banen. Roma fortsetter å presse høyt, de har mest ball, men produserer aldri noen farlige målsjanser. Pastore kommer inn for en svak Cristante i det 54 spilleminutt, men klarer aldri å sette noe preg på laget. Istedenfor kontrer Bologna inn en 2-0 ledelse i spilleminutt 59. Federico Santander løper lett ifra Marcano og banker ballen inn bak Olsen. Etter målet blir en usikker og frustrert Fazio byttet med Kolarov og Under tar plassen til Kluivert. Ingen av byttene klarer å gjøre noe med resultatet og Roma går på nok et tap.

Olsen – 5.5 En vanskelig dag for Olsen, står stabilt i mål og virker mere komfortabel nå enn tidligere. På mål nr 1 er det vanskelig for Olsen å se ballen med tanke på vinkelen. Mål nr 2 kommer Santander alene mot han og det er lite han får gjort.

Florenzi – 5.5 Han Jobber bra offensivt og defensivt som alltid. Kommer til noen gode innlegg, men har ikke sin beste dag på jobb.

Manolas – 5.5 Grekeren gjør en helt ok kamp, vinner flesteparten av duellene sine og markerer godt.

Fazio – 4 Fortsetter den dårlige trenden, henger etter og surrer ofte bort ballen. Blir erstattet med Kolorov.

Marcano – 4 Starter kampen som venstre back, en posisjon han virker lite komfortabel i. Henger ikke med i 1-0 scoringen og hjelper lite til offensivt.

Cristante – 4 Nok en begredelig kamp av Cristante. Taper ofte dueller på midten og bidrar lite fremover.

De Rossi – 5.5 Il capitano gjør en helt grei kamp. Vinner ofte ball og har noen bra pasninger. Klarer aldri å utgjøre en forskjell.

L.Pellegrini – 4.5 Starter kampen bra, flink med ball og leverer mye bra pasninger. Bommer på åpent mål og er ellers ufarlig i kampen. Må absolutt steppe opp om han skal gjøre seg fortjent til drakt Nr 7!

Kluivert – 5 Får starte sin første serie A kamp fra start, jobber bra offensivt og kommer til noen gode sjanser i 1 omgang. Etter pausen er han nesten usynlig og blir erstattet med Under.

Dzeko – 4 Er totalt ufarlig hele kampen. Kommer ikke til noe særlig sjanser og samarbeider dårlig med de andre på laget. Schick hadde fortjent sjansen i dag.

Perotti – 4.5 Virker kvikk i starten og utfordrer bra. Han bærer preg av lite spilletid grunnet ankelskaden og blir egentlig bare dårlig og dårligere utover i kampen.

Innbyttere:
Pastore – 5 Erstatter en svak Cristante. Gjør en helt ok match, men skaper ikke noe særlig med sjanser.

Kolarov – 5.5 Kommer inn for Fazio og bytter plass med Marcano. Jobber bra offensivt, har noen bra innlegg. Men skaper ellers lite med sjanser.

Under – 5 Kommer inn for Kluivert, løper som alltid mye og kombinerer til tider godt med Florenzi. Skaper lite sjanser og får aldri satt sitt preg på kampen.