Ranieri om krisen i Roma: «De har solgt lagets ryggrad»

Tidligere Roma-trener Claudio Ranieri ble i dag tidlig intervjuet av italienske Radio 1 og snakket om Romas problemer og hans fremtidsplaner. Ranieri, som er både romer og romanista, uttalte først at han håper Eusebio Di Francesco evner å snu den vanskelige situasjonen:

«Di Francesco er en av de beste fremadstormende trenerne i italiensk fotball. I Sassuolo gjorde han det veldig bra, og i fjor (i Roma) gjorde han det bra. Men i år har de solgt lagets ryggrad. Di Francesco forsøker å få laget til å fungere igjen, og jeg håper han får det til – for det fortjener han».

Videre fortsatte Ranieri å snakke om hvor vanskelig det er å få et helt nytt lag til å fungere: «Når en trener skriver under på en kontrakt kjenner han til klubbens filosofi. Di Francesco har imidlertid vært klar over hva som har pågått i Roma: Over flere år har de solgt mange gode spillere, men sett i ettertid, er det likevel ingen som har forventet at laget skulle havne i en slik situasjon. Fiorentina for eksempel, de har forandret seg mye, men laget «flyr» grunnet at ungguttene blir «tatt imot med åpne hender». I Roma er det annerledes: Spillerne er redde for å røre ballen. Fansen må (derfor) støtte laget».

På spørsmål om han kunne tenke seg å ta over Roma igjen, hadde The Tinkerman følgende å si: «Rent personlig er jeg på utkikk etter et seriøst prosjekt. Roma vil alltid være i mitt hjerte, men akkurat nå er jeg (bare en vanlig) romanista og håper at Di Francesco snur situasjonen og viser at hans ideer fungerer».

Ranieri var i 2010 nære på å vinne Lo Scudetto med Roma, men Inter snappet den foran nesen på ham i siste serierunde: «Den siste halvtimen (av siste serierunde) brenner fortsatt, og jeg tenker ofte på den, men heldigvis ble jeg «frelst» av Leicester».