Di Francesco foran Roma-Frosinone: «Både klubben og jeg ønsket en ritiro»

Eusebio Di Francesco møtte pressen på Trigoria i ettermiddag. Her er hva han hadde å si om morgendagens kamp mot Frosinone:

Hvordan synes du laget har vært under ritiroen?
Vi får vite svarene i morgen. Både jeg og klubben ønsket å ha en ritiro, dels for å «gjenta noen ting», men også for å addressere problemene vi står overfor i plenum.

I morgen spillere dere mot Frosinone, forventer du en lignende kamp som den mot Bologna?
Dataene og tallene sier det, for lagene ligner på hverandre rent taktisk. Det vil (derfor) bli en lignende kamp, vi skal spille hjemme, og vi er forpliktet til å spille for alle de tre poengene.

Hva er dine tanker om sommerens overgangsmarked?
Det vil være feil av meg å snakke om dette nå, selv om du prøver å lure meg til å gjøre det. Jeg må bare tenke på å jobbe videre og å få det beste ut av laget mitt. Vi har bare spilt fem kamper, og vi kan gjøre det mye bedre. (Det er ikke noe vits i) å snakke om overgangsmarkedet eller spillerne vi brukte mot Bologna. Dette Roma-laget må være overlegent. Det vil ikke være riktig å dømme laget (så tidlig).

Kommer Dzeko til å hvile i morgen for å bli spart til derbyet?
Vi spiller mange kamper for tiden, og jeg kommer til å vurdere det. Enten skal han eller Schick spille. Det er derby (på lørdag) og Champions League (tirsdag neste uke), Edin har også spilt mye for Bosnia.

Er det noen problemer med Karsdorp?
I hovedsak tekniske, jeg har ikke kranglet med spilleren, det var mitt valg (at han ble utelatt mot Bologna), jeg har tre backer til disposisjon. Han må jobbe hardere for å gjenvinne plassen han mistet. Alle må bevise det på banen.

Pallotta sa han var forferdet etter Bologna-kampen. Føler du at du har presidentens tillit?
Jeg ville vært bekymret om han hadde vært glad, og ikke forferdet. Det er ikke nødvendig (for meg) å føle tillit fra noen akkurat nå.

Hvordan står det til med Perotti?
Han er skadet, og vil ikke være tilgjengelig i morgen. Han sliter med en muskelskade. I går gjennomgikk han noen undersøkelser, og vi håper å ha ham tilgjengelig mot Empoli (om ca. to uker).

Lurer du på hva en ritiro er? Når et lag underpresterer er det vanlig i Italia «å låse» spillerne inne på treningsanlegget for å kun fokusere på det som kreves for å bli friskmeldt. En ritiro kan vare fra en til flere dager, og under perioden skjermes spillergruppen fra omverdenen.