Spillervurderinger: Roma 4-0 Frosinone

R. Olsen – 6.0: En rolig dag på jobben for Romas svenske burvokter, til tross for en sløv start på kampen for Romas del. Står godt imot det tidlige presset til Frosinone, og utover i første (samt hele andre) omgang har han så å si ingenting å gjøre. Holder endelig den etterlengtede nullen.

D. Santon – 6.5: Det var ikke mange som jublet da Roma signerte Davide Santon i sommer, men 27-åringen gjør en svært solid kamp i sin Roma-debut. Stødig defensivt og viser glimter tidvis til i angrep, der han blant annet noterer seg for en målgivende til Javier Pastore. En langt mer overbevisende forestilling enn hva de andre alternativene på høyrebacken har vist i år.

K. Manolas – 6.0: Innen Manolas må ut med skade i pausen, har Roma etablert en såpass stabil dominans at savnet av grekeren aldri egentlig merkes. Fremstår mer trygg i første omgang enn sin argentinske makker, men er som tidligere nevnt kun det første kvarteret at Roma er i noen form for trøbbel.

F. Fazio – 5.5: Har i likhet med resten av forsvaret en rolig dag på jobb, men det kunne gått annerledes om Andrea Pinamonti hadde klart å få hodestøtet sitt på mål i kampens åpningsminutter. Der var det Fazio som glapp markeringen sin, men den høyreiste argentineren slapp billig unna og kunne etterhvert cruise inn en komfortabel seier.

A. Kolarov – 7.0: Har nedrustningen av Kolarov blitt satt på hold? Serberen var plutselig tilbake til der han var i fjor (selv om presisjonen på innleggene ikke alltid var enormt imponerende), og han gjorde en svært godkjent figur i samtlige 90 minutter. Avslutter med å notere seg for en kanon i tverrligger og inn tre minutter før slutt, og brått ser ikke situasjonen på venstrebacken like prekær ut.

D. De Rossi – 5.5: Markerer sin kamp nummer 600 for Roma med seier, noen stor kamp er det ikke for De Rossis del. Må ta på seg en stor del av skylden for at laget sliter i innledningen av kampen med noen horrible feilpasninger, men henter seg gradvis inn igjen. Virker noe sliten om dagen, og det spørs om ikke Di Francesco hadde gjort klokt i å ta han ut tidligere.

S. Nzonzi – 6.0: Etter en litt nølende start gjør Nzonzi en god figur som midtbaneanker sammen med De Rossi. Den store franskmannen er uhyre sterk i kroppen og leser spillet godt, og kan overlate den kreative delen til sin italienske makker. Undertegnede savner likevel litt mer aggressivitet og initiativ fra Nzonzi, og det er at par episoder med rolig jogging tilbake til en midtbane under press vi gjerne kunne vært foruten.

C. Ünder – 8.0: Banens beste og vel så det, tyrkeren er rett og slett en fryd å se på. Ünder er like finslepen teknisk som sine kolleger i angrepet, men har i tillegg et ekstra aggressivt gir som de to andre ikke kan matche. Åpningsmålet, der han slår tunnel på en motspiller for så å forsere gjennom hele Frosinones midtbane før han dunker ballen forbi Sportiello fra kanten av 16-meteren, er et godt eksempel hva som bor i Cengiz Ünder. Står også for 95% av målet til El Shaarawy, og er i det store og det hele en konstant urokråke for motstanderen.

J. Pastore – 6.0: To hælspark, to mål. Det er fasit for Javier Pastore hittil i Roma. Foruten det spinnville målet, er argentineren utvilsomt mer komfortabel i rollen som en klassisk trequartista enn som et mutert ving/indreløper. Likevel skaper han lite utenom det praktfulle målet, og kreativiteten i angrep er det for det meste Cengiz Ünder og langpasningene til De Rossi som står for. Dersom Di Francesco fortsetter med den nye 4-2-3-1 formasjonen, er det likevel ingen tvil om at Pastore vil ha en viktig rolle å spille.

S. El Shaarawy – 6.0: Havner totalt i skyggen av Cengiz Ünder denne kvelden, men det er ingen dårlig kamp El Shaarawy leverer. Tør å utfordre på venstrekanten oftere enn hva vi er vant ti, og setter Sportiello på et par prøver. Når det er sagt har han Ünder å takke for målet, og selv om det blir mye fiksfakseri ute på kanten er El Shaarawy stadig litt for forsiktig og lite dirrekte i spillestilen.

P. Schick – 4.0: Det var neppe en bekymret Edin Dzeko som trasket av banen etter kampslutt. Hans erstatter som midtspiss markerte seg nemlig som Romas desidert dårligste for kvelden, og det er vanskelig å ikke sitte igjen med inntrykket av at Dzeko ville notert minst to scoringer hadde han fått de samme sjansene som den unge tsjekkeren. Schick er rett og slett for veik og upresis når han skal avslutte, og det ble mer og mer tydelig at skoene til Dzeko ble et par hakk for store for han i kveld. Setter en suser i tverrliggeren, men er ellers aldri i nærheten av å virke truende for Sportiello.

Innbyttere

I. Marcano – 5.5: Marcano erstatter Manolas når grekeren må ut med skade i pausen, og gjør sakene sine bra. Blir aldri satt på noen større prøver av et tamt Frosinone, og det usikkert om spanjolen i det hele tatt svettet de tre kvarterene han var på banen.

N. Zaniolo – 5.5: Etter alle tiders ilddåp mot Real Madrid fikk 19-åringen en hakket mer avslappende dag på jobben i kveld. Kommer inn for Pastore 20 minutter før slutt, til det som i det store og det hele er en ren sjarmøretappe.

L. Pellegrini – N/A: Kommer inn åtte minutter før slutt, og spiller for lite til å få en karakter.

Eusebio Di Francesco – 7.5: Han treffer svært godt i dag, utskjelte Di Francesco. Omleggingen til 4-2-3-1 gir umiddelbart avkastning, og etter en litt spak åpning havner Frosinone på defensiven og blir der ut kampen. Det hjelper selvsagt at Ünder åpner ballet med et solo-mål ut av ingenting, men Roma ser for første gang denne sesongen kompakte og fremfor alt mentalt stabile ut. Partnerskapet mellom De Rossi og Nzonzi fungerer svært godt, og det er imponerende å score fire mål når spissen din er så ute og sykler som det Schick er i denne kampen. Med det sagt er selvsagt ikke Frosinone en spesielt fryktinngytende motstander, og den virkelige testen på om Di Francesco kan snu sesongen kommer nok på lørdag.