Spillervurderinger: Roma 3-1 Lazio

R. Olsen – Kan ikke klandres for Immobiles utligning, og gjør nok en god figur i mål. Det har blitt påpekt at Olsen ikke makter å gi forsvarslinja samme type trygghet som de helt store keeperne (deriblant hans forgjenger) gjør, men som sisteskanse er svensken imponerende om dagen. Får gradvis mindre å gjøre ettersom Lazio stadig sjeldnere kommer seg opp i angrep, men leverer de gangene han settes på prøve.

D. Santon – 6.5: Santon fortsetter å imponere. Har det defensive på stell og utfordrer til stadighet i angrep, der han pisker inn et par brukbare innlegg. Viser rutine mot slutten av kampen da han er uhyre sterk i gjenvinningsfasen og roer ned spillet når det trengs. Meget god debut sist, og overbeviser nok en gang i dag. 

K. Manolas – 6.5: Enkelte dager er nivåforskjellen mellom Manolas og Fazio lettere å påpeke enn andre. Dette er en slik dag. Matcher Immobile på fart og fysikk og har full kontroll på Lazios storscorer store deler av kanten, og er som vanlig dominerende i lufta. Kan gjøre fint lite når Fazio kludrer det til for seg selv i forkant av 1-1. 

F. Fazio – 5.5: Ingen tvil om hvem den mest lettede mannen i Italia er i kveld. Roma har full kontroll når hjernen til Fazio tar seg en liten spontanferie drøye 20 minutter før slutt, og hadde Lazio brukt momentumet som gjerne følger med et gratis mål ut av ingenting, vel… da kunne dette blitt en svært vond kveld for Federico Fazio. Heldigvis for argentineren skyter Kolarov Roma tilbake i ledelsen umiddelbart, og Fazio selv får æren av å gi lillebror nådestøtet med en majestetisk heading. Med det sagt, Fazio er kun litt serbisk frisparkmagi unna å pådra seg et stempel som syndebukk i derby som undertegnede ikke ville ønsket på sin verste fiende.

A. Kolarov – 7.5: Blir kun den andre spilleren noensinne som scorer for begge sider av Derby della Capitale (etter svenske Arne Selmosson i 1958, siden du spør), med et klassisk Kolarov-frispark fra kanten av 16-meteren. Så skal det sies at det Lazio setter opp i mur er ytterst tragikomiske greier, men likefullt: en praktfull kamp av Kolarov som også har full kontroll defensivt i samtlige 90 minutter.

D. De Rossi – 7.0: Kaptein med stor K i dag. Overtenning har avgjort mange derbyer begge veier, og ofte er det selvsagt romerne selv som ser rødt og spenner bein på eget lag. I dag gjør De Rossi det motsatte, der han skjermer forsvaret sitt på en forbilledlig måte og strør presise langpasninger. Utklasser Parolo i duellen om midtbanen, og leder Roma til klubbens seier nummer 71. i kampen om hovedstaden.

S. Nzonzi – 6.5: Undertegnede etterlyste på lørdag en mer aggressivt innstilt Nzonzi, men franskmannen viser i dag at det kanskje ikke er nødvendig. Nzonzi fremstår kjølig, presis og sterk i kroppen der han gang på bang bryter opp Lazios forsøk på å etablere eget spill på Romas halvdel, og utover i kampen nøytraliseres Lulic og Milinkovic-Savic totalt.

A. Florenzi – 6.5: Santon på back, Florenzi på ving. Så enkelt kan det altså gjøres, og resultatet er en høyreving som bobler av energi og løpsstyrke. Hjelper Santon i det defensive samtidig som han endelig får muligheten til å slippe seg løs offensivt, og løper Lazios midtbane og forsvar i senk gang på gang. Løper seg til slutt tom og erstattes med Juan Jesus åtte minutter før slutt.

J. Pastore – 6.0: Vi var nok flere som satte hjertet i halsen da Pastore måtte av banen med skade etter 36 minutter. Argentineren hadde åpnet kampen godt, og det lyser liksom ikke like mye offensiv kreativitet av Lorenzo Pellegrini. Heldigvis for samtlige involverte viste den frykten seg å være ubegrunnet, og det gjenstår egentlig bare å ønske Pastore god bedring. Gjorde en god figur den halvtimen han fikk.

S. El Shaarawy – 4.5: Romas desidert svakeste ledd i dag. I kjent stil blir det mye mislykkede driblinger og tafatte skudd fra venstrekanten, før han går i hvilemodus og forsvinner gradvis ut av kampbildet. Dersom ikke Di Francesco hadde måttet prioritere å holde på ledelsen mot slutten av kampen, er det vanskelig å se for seg at El Shaarawy hadde fått fullført samtlige 90 minutter i dag.

E. Dzeko – 6.5: Blir godt passet på av en svært god Luiz Felipe store deler av kampen, og klarer ikke å omsette de sjansene han får. Gjør likevel en sterk jobb som oppspillspunkt og står for flere viktige klareringer i eget felt. Plusspoeng for det som etter alt å dømme er en oppfordring på serbisk til Kolarov om å rette frisparket mot seg selv (eller rettere sagt, mot rommet han etterlater seg i muren).

 

 

Innbyttere:

L. Pellegrini – 8.5:Banens utvilsomt beste i dag, og FOR en måte å score sitt første mål i derbyet på! Vinner også frisparket Kolarov setter 2-1 på og varter opp med en målgivende til Fazio for 3-1. Jobber og sliter både offensivt og defensivt, og det er knapt så man glemmer at Javier Pastore i det hele tatt var på banen den første halvtimen. Pellegrinis beste kamp for Roma hittil, og timingen kunne ikke vært bedre.

B. Cristante – 6.0: Erstatter De Rossi det siste kvarteret, og gjør sakene sine bra. Ikke like presis som kapteinen i pasningsspillet, men jobber sterkt defensivt samtidig som han foretar seg et par raid fremover. Gjør en utmerket jobb med å få tiden til å gå mot slutten av kampen, og hjelper laget med å lose seieren i havn.

J. Jesus – N/A: Kommer inn åtte minutter før slutt og spiller for lite til å få karakter.

 

Eusebio Di Francesco – 8.0: Etter onsdagens seier mot Frosinone begynte man forsiktig å spørre seg hvorvidt Di Francesco faktisk kunne makte å snu sesongen likevel. I fadesen mot Bologna så Roma ut som et lag som knapt ville være i stand til å berge plassen i Serie A, og mange har nok tenkt at nå slipes øksa for alvor. Frosinone er én ting, men hva med Simone Inzaghis Lazio, som med seier i dagens derby ville vært hele sju poeng foran byrivalen? Taktikeren fra Abruzzo svarte på tiltale i dag, og sendte ut et lag som var i full spillemessig og mental balanse i samtlige 90 minutter. Skaden på Pastore kunne fått tannhjulene til å stoppe, det sammen kunne Lazios fullstendig unødvendige utligning (vi har vel alle opplevd å se Roma kollapse totalt av mindre). Treffer svært godt med samtlige bytter, og kan se fram til en forholdsvis snill kalender de kommende ukene.

Eusebio Di Francescos Roma er ikke dødt. Ikke ennå.