Forhåndsomtale Empoli-Roma

Endelig er det helg igjen og det er klart for runde 8 i Serie A. Lørdagens motstander er Empoli, ett lag Roma ikke har tapt imot siden 2007. Da var det Nicola Pozzi som sørget for 1-0 til Empoli. Laget fra Toscana har ikke hatt noen enkel start på sesongen og ligger for øyeblikket på attende plass med fem poeng. Ulvene fra Roma startet sesongen dårlig men har hevet seg betraktelig og ligger nå på en niende plass. Sist gang lagene møttes var i 2016-17 sesongen, da vant Roma 2-0 etter to scoringer av Edin Dzeko. 

 

Empoli har startet sesongen svært dårlig og har kun vunnet en av åtte kamper. Seieren kom i første runde mot Cagliari men i ettertid har det ikke gått like bra. Laget står med en seier, to uavgjort og fire tap. De har scoret fem mål men sluppet inn åtte og står med en målforskjell på -3. I forrige match tapte de 1-0 for Parma borte og vår gamle Roma kjenning Gervinho var målscorer.

Treneren til Empoli Aurelio Andreazzoli kjenner godt til Roma og var assistent treneren til Luciano Spalletti i tiden hans i Roma. Aurelio steppet også inn som manager for Roma da Zednek Zeman fikk sparken og førte Roma laget til Coppa italia finale mot Lazio i 2012-2013 sesongen. Seier ble det ikke og etter sesongen ble Aurelio erstattet med Rudi Garcia.

I Roma er det kjempe stemning om dagen og laget reiser til Empoli med selvtilliten på topp etter en enkel 5-0 seier mot Viktoria Plzen i Champions League. Laget har scoret elleve mål de tre siste kampene og sluppet inn ett. I forrige serie runde vant Giallorossi 3-1 over Lazio i «Derby Della Capitale « og Di Francesco virker til å ha fått kontroll på laget sitt etter en tøff start på sesongen. Det blir ingen enkel match for ulvene i Toscana og hvis alle tre poengene skal være med hjem til Roma må det fokuseres og jobbes.

Når det kommer til lagoppstillinger sliter Empoli med en del skader og har hele fem spillere utilgjengelig grunnet skader. Blant annet veteranen Manuel Pasqual som vi kjenner fra tiden hans i Fiorentina. Roma har tre spillere som sliter med skader: Daniele De Rossi sliter med en kneskade etter matchen mot Lazio men er mest sannsynlig klar til lørdag, Pastore har fortsatt problemer med leggen og det samme gjelder Perotti.

Forventete lagoppstillinger:

Roma (433) Olsen; Florenzi,  Manolas,  Fazio,  Luca Pellegrini,  De Rossi,  Nzonzi,  Lorenzo Pellegrini,  Cengiz Under,  Dzeko,  El Shaarawy

Empoli (4312) Terracciano; Lorenzo,  Silvestre,  Maiette,  Veseli,  Bennacer,  Capezzi,  Krunic, Traore,  Gumina,  Caputo

 

Kampen sparkes i gang Lørdag kl 20.30