Med ryggen mot veggen: Roma-CSKA Moskva

Iturbe, Gervinho x 2, Maicon og et selvmål av Sergej Ignasjevitsj. Slik lød scoringslisten sist Roma fikk besøk av CSKA Moskva, og stormet opp i 5-0 før Ahmed Musa pyntet litt på resultatet med et sent mål. Datoen var 17. september 2014, og Roma endte til slutt på tredjeplass i en gruppe bestående av CSKA, Manchester City og Bayern München.

Årets gruppe er heldigvis ikke like brutal. Med det sagt er den oppsiktsvekkende åpen etter to runder, etter at russerne mot alle odds klorte seg til tre poeng hjemme mot Real Madrid sist. Dermed blir de to neste kampene mellom CSKA og Roma etter alt å dømme helt avgjørende for gruppe G, og for en sterkt presset Eusebio Di Francesco kan avansement fra gruppespillet være helt avgjørende for at han fortsatt har en jobb å gå til de kommende månedene.

Di Francescos mannskap har bemerket seg som noe så uvanlig som et Roma som faktisk gjør det bedre ute i Europa enn i hjemlig liga, og etter det ydmykende tapet mot Spal på lørdag er kun seier godt nok. Da hjelper det utvilsomt at Daniele De Rossi, Aleksandar Kolarov og Kostas Manolas er tilbake, og tar med seg betydelige mengder rutine til et lag som nærmest stresset seg selv til tap for et par dager siden. Ellers er det ventet at Nzonzi, Pellegrini og Ünder starter igjen, mens Justin Kluivert burde få sjansen foran en El Sharaawy i _svært_ uinspirerende form.

CSKA tok som sagt en ettertraktet skalp når de slå Real Madrid i forrige runde, og ledet av den unge hviterusseren Igor Goncharenko ligger hovedstadslaget på delt andreplass i den russiske ligaen, fem poeng bak Zenit St. Petersburg. Det er verdt å merke seg at kaptein og klubblegende Igor Akinfeev er suspendert etter det noe snodige røde kortet han pådro seg i sluttminuttene mot Real sist, og det blir dermed sannsynligvis 22-åringen Ilya Pomazun som tar plass mellom stengene.

Kampen har avspark 21:00, og vises på Viaplay.