Forhåndsomtale Napoli – Roma

 

Det er tid for oktobers andre derby. Lazio ble slått 3-1, og nå er det tid for Derby del Sole på Stadio San Paolo!

 

Napoli er i en bedre situasjon enn Roma, og har inntatt andreplassen bak Juventus, hele sju poeng foran oss. Romaseier kan løfte oss til 5.plass, men samtidig hjelpe Inter til å nå 2.plass om de slår Lazio til mandag.

Over de siste 34 møtene i Serie A har målsnittet per kamp vært på hele 2,9. Det forventes mål i denne kampen, og med spillere som Milik, Mertens, Dzeko og Under på banen, burde spådommen holde.

 

Begge lag var i aksjon i Champions League, Roma vant som vi vet 3-0 mot CSKA, og gjennomførte en kamp som nok ikke tæret for mye på kreftene. Napoli var i en annen situasjon mot PSG, der de mistet to poeng da Di Maria utlignet hele fem minutter på overtid. La oss håpe at dette har hatt litt å si for moralen deres før kampen.

 

For Napoli er situasjonen at Insigne fortsatt er i storform, og deres farligste våpen, men siden han fikk en liten smell i ribbenene mot PSG er han usikker fra start. Spissen er i Napolis kamptropp, men ukjent om han starter eller får spille i det hele tatt. Mest sannsynlig vil Milik starte som Mertens’ spisspartner. I tillegg har Napoli ganske mange spillere ute med skade, blant andre Simone Verdi og Alex Meret. Mario Rui har fem kamper for Roma fra 2016/17-sesongen, og gikk fra Roma til Napoli i 2017. Han ventes å starte på Napolis venstreback. Faouzi Ghoulam er for øvrig i troppen for første gang etter skaden han pådro seg i November 2017.

 

Roma har vært bedre i Champions League enn i Serie A i år, særlig Edin Dzeko. Per nå har bosnieren to mål på åtte serierunder, men hele fem mål på de tre rundene som har vært i Champions League. Sjansene mot SPAL var mange, avslutningene for svake. Gode avslutninger mot CSKA viste at ferdighetene er der, men selvtilliten i Serie A har virket svakere enn i Champions League. Derby del Sole vil være en perfekt anledning for å avslutte den sviktende målformen i serien. Formen til Under har vekket oppsikt, og det ryktes at tyrkeren nå er i kikkerten til klubber som Tottenham, Barcelona og begge Manchester-lagene. Det spekuleres i en pris mellom 54 og 60 millioner pund. Forhåpentligvis vil ikke dette påvirke spilleren nevneverdig, siden slike rykter er en del av det å være talentfull.

Til kampen er Pastore usikker, slik han har vært til flere kamper de siste ukene. Perotti og Karsdorp blir definitivt ikke å se på søndag kveld, da de er ute med skader. Kluivert blir heller ikke med til Napoli.

 

Forrige sesong endte oppgjøret 4-2 til Roma, der Dzeko scoret to mål, Under og Perotti puttet de andre. I denne kampen spilte Napolis Mario Rui en svak kamp, som vi håper vil gjenta seg i år.

 

Antatte lagoppstillinger:

Napoli (4-3-1-2): Ospina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Mario Rui – Allan, Hamsik, Zielinski – Callejon – Mertens, Milik

 

Roma (4-3-3 eller 4-2-3-1): Olsen – Florenzi, Fazio, Manolas, Kolarov – N’zonzi, De Rossi, Lorenzo Pellegrini – Under, Dzeko, El Shaarawy.

Utgangspunktet er satt som 4-3-3, men mulig Pellegrini tar steget opp til offensiv midtbane og legger seg bak Dzeko, med Under og El Shaarawy som enda mer definerte kanter.