Forhåndsomtale: Roma-Sampdoria

Så er vi her igjen. Eusebio Di Francescos Roma har nok en gang gått fra å underprestere i Serie A til å ta en solid skal p i Europa (de som tror det å ta tre poeng borte mot russiske lag i november, rekk opp en hånd). Dersom denne trenden fortsetter går i vi en skuffende affære i møte søndag ettermiddag, men så er da også søndagens motstander av det høyst uberegnlige slaget. Men mer om det senere.

Di Francesco har en tilnærmet full stall å velge fra, med unntak av Javier Pastore. Taktikeren fra Abruzzo har på forhånd uttalt at Patrik Schick vil få sjansen fra start, enten i tospann med Dzeko eller alene på topp. Det har også blitt hintet til at Justin Kluivert vil få fornyet tillit på kanten, så da gjenstår det å se om det blir Florenzi, Ünder eller El Shaarawy som fullbyrder angrepet. Ellers tyder mye på at Juan Jesus også vil få litt spilletid, etter et par solide innhopp de siste ukene.

Det store spørsmålet blir dermed om Dzeko får litt etterlengtet hvile etter en svært hektisk høst (det er så å si utenkelig at han ikke spiller fra start når Bosnia møter Østerrike og Spania i den kommende landslagspausen), og om Patrik Schick endelig tar steget opp og viser seg om en habil erstatter. Det har dessverre vært lite som tyder på akkurat det hittil.

I ærverdige Sampdoria har prestasjonene, som tidligere nevnt, vært om mulig enda mer varierende enn i Roma. Med 15 poeng puster Marco Giampaolos mannskap Roma i nakken, men det mest oppsiktsvekkende med sesongen til i blucerchiati hittil har vært det enorme spennet i hva de leverer: det samme laget som sablet ned Carlo Ancelottis hardtsatsende Napoli i september røk sist 1-4 mot et høyst middelmådig Torino. Anført av kaptein og talisman Fabio Quagliarella er Sampdoria altså fullt i stand til å gjøre livet vanskelig for motstandere av ypperste klasse, og vel så troende til å kollapse totalt mot langt svakere motstand.

Med det sagt, så har laget nok offensivt krutt til å skremme de fleste, og med trollmannen Quagliarella og en hevnlysten Gregoire Defrel på topp kan sjørøverne fra Genova skape nok av problemer for et Roma som altfor sjelden makter 90 minutter i nogenlunde mental og taktisk balanse…

I fjor sto Sampdoria for Romas kanskje laveste punkt i sesongen, da de vant 1-0 på Olimpico etter en sen scoring av Duvan Zapata, etter at Florenzi brant en straffe på stillingen 0-0. Et lignende resultat i morgen vil, uavhenglig av lagets prestasjoner ute i Europa, være katastrofalt for et Roma som allerede er på etterskudd i jakten på deltakelse i neste års Champions League.

Avspark kl 15:00 søndag ettermiddag.