Maratonstart i Udine

Roma tok landslagspause etter å ha nedsablet Sampdoria med 4-1 hjemme på Olimpico, noe som førte Giallorossi opp på en foreløpig 6. plass på tabellen. Lørdag ettermiddag skal endelig gladiatorene tilbake i aksjon, denne gang på bortebane i Udine.

 

Mot Sampdoria fikk endelig Patrik Schick notert seg for sin første scoring for sesongen, og han var ikke snauere enn at han tegnet seg på scoringslisten også for Tsjekkia i midtuka. Dette, i tillegg til de få øktene på Trigoria denne uka, har vært nok til å overbevise Eusebio Di Francesco om at rekordkjøpet får tillit fra start også mot Udinese.

 

Men det er ikke alle som kom tilbake fra sine respektive hjemland med gode nyheter: Romas utvilsomt viktigste brikke i backrekka, greske Kostas Manolas, har dratt på seg en skade som holder ham utenfor kampen mot Udinese. Roma tar sikte på å få forsvarskolossen klar til midtukekampen mot selveste Real Madrid, men foreløpig er det ikke klart hvor realistisk dette er.

 

En annen som ikke stiller i Udine er kaptein Daniele De Rossi. Midtbanegeneralen fra Ostia er trolig ikke klar for dyst før den 8. desember når Roma reiser til Sardinia for å møte Cagliari. Nær sagt som vanlig denne sesongen mangler også eleganten Diego Perotti. Argentineren, som stadig blir linket bort i januar, skal imidlertid kunne være klar til oppgjøret mot Real Madrid. Javier Pastore kan heller ikke regnes med.

 

Etter det miserable hjemmetapet mot SPAL er Roma ubeseiret på sine fem siste. Det betyr ikke at man kan slå seg på kassa og melde at alle floker er løst opp. Roma har lite annet valg enn å vinne mot Udinese, ettersom avstanden opp til Juventus og Napoli allerede er så stor at man motvillig må innrømme at det kun er to Champions League-plasser Roma i realiteten kjemper om. To av lagene som sloss om disse, og som begge i skrivende stund er foran Roma på tabellen, er Milan og byrival Lazio. Disse møter hverandre denne runden, så med seier i Udine vil Roma ta et jafs på minst én av de.

 

På fredagens pressekonferanse ble Di Francesco spurt om lagets fokus etter landslagspausen. Etter de foregående landslagsoppholdene har Roma vært langt fra imponerende i sine første kamper: Uavgjort hjemme mot Chievo og tap på samme arena mot SPAL.

Det som øker fokuset vårt er at noen allerede tenker på Real Madrid. Jeg mener at den viktigste av våre tre neste kamper er denne. Vi er nødt til å ha riktig tilnærming. Vi forventer oss en tøff, fysisk kamp og det er det vi har forberedt oss på.

 

Etter skuffende resultater denne sesongen har spillerne og Di Francesco selv vært klare på at de er nødt til å ha mer kontinuitet i prestasjonene. Med en rekke poengtap mot antatt svakere motstand denne sesongen bør det ikke være noen grunn til at Romas elleve utvalgte tar lett på oppgaven som venter på Friuli lørdag klokken 15.00.

 

Vertene har hatt en tung sesong så langt. Trener Julio Velazquez, som ble ansatt før sesongen, har allerede måttet pakke snippsekken og vendt nesa hjem mot Spania. Inn har Davide Nicola kommet, som i sin tid førte og holdt Crotone oppe i Serie A. Hvilke utslag dette får lørdag gjenstår å se.

 

For Udinese mangler Badu, Ingelsson, Teodorczyk og trolig Barak. De sebrastripede har gått hele sju kamper uten seier og hele seks av disse har endt med tap. På hjemmebane har de kun skrapt med seg stusselige fire poeng fra seks kamper så langt. Ingen unnskyldninger for Roma, med andre ord.

 

Kampen markerer starten på en meget hektisk periode for Roma. Laget rekker så vidt å omstille seg før Real Madrid kommer til den evige stad, deretter kommer Luciano Spalletti med sitt Inter til Olimpico neste helg. Resten av desember byr på Cagliari, Viktoria Plzen, Genoa, storoppgjør mot Juventus bittelille julaften, før 2018s siste måned avrundes med Sassuolo på 2. juledag. Nå gjelder det å tjuvstarte førjulstiden med å legge tre poeng under det imaginære juletreet til alle som holder Francesco Totti hakket foran Jesus Kristus.

 

Udinese-Roma har avspark lørdag klokken 15:00 og vises på Strive.

 

Sannsynlige lagoppstillinger:

UDINESE (3-5-2): Musso; Larsen, Samir, Nuytinck; Ter Avest, Fofana, Behrami, Mandragora, De Paul; Pussetto, Lasagna

 

ROMA (4-2-3-1): Olsen; Santon, Jesus, Fazio, Kolarov; Nzonzi, Cristante; Kluivert, Lo. Pellegrini, El Shaarawy; Schick