Forhåndsomtale: Roma-Inter

Vi er nå inne i årets siste måned og første desember motstand er ingen ringere enn Luciano Spalletti sitt Inter. Opp igjennom årene har det vært mange interessante oppgjør mellom Roma og Inter, og på de siste 22 kampene står Roma med 9 seiere og Inter med 7. Det er ikke tiden for tap eller uavgjort for Roma sin del, så kveldens kamp er utrolig viktig om Giallorossi skal henge med i topp 4 kampen. Før kampen ligger Inter på en solid 3.plass med 28 poeng mens ulvene ligger tynt an på 7.plass med 19 poeng. Fallhøyden er stor om Roma taper kveldens kamp og de kan falle helt ned på 11.plass. Med seier drar romerne seg opp på 6.plass og ligger da kun noen poeng bak 4.plassen.

 Roma spilte tidligere i uka mot Real Madrid på Olimpico og gikk på et surt tap 0-2 etter å ha dominert de første 45 minuttene. Ikke den beste oppladningen i forkant av dagens oppgjør, men mye positivt å ta med seg. På pressekonferansen i går snakket Di Francesco om at mentale vansker er en stor del av Roma sitt problem i årets sesong og at det er noe de jobber mye med. Han fortalte også at han forventer at ulvene skal gå hardt ut mot Inter og jobbe kollektivt helt til dommeren blåser i fløyta for siste gang.

Inter har heller ikke hatt sin beste oppladning i forkant av kampen og gikk på et uheldig 1-0 tap borte mot Tottenham tidligere i uka. I serien har dem vært ganske stabile og vant siste serie match 3-0 hjemme mot Frosinone. Luciano Spalletti kjenner godt til Roma og uttalte i går at Roma sin svake plassering på tabellen ikke sier noe om kvalitetene i laget. Kveldens kamp blir ingen enkel kamp for noen av lagene, men spenning og tøffe dueller blir det nok mye av.

Når det kommer til spillertropper ligger Roma dårligst an. Oktober og november har vært to måneder med mye skader og listen er fortsatt lang. Dzeko, De Rossi, El Shaarawy og Lorenzo Pellegrini er alle ute med skader til kveldens kamp. Perrotti og Pastore er med i troppen for første gang på over en måned, men begge starter kampen på benken.

Inter for sin del har så å si en skadefri tropp og mangler kun en spiller til kveldens kamp. Mannen som mangler kjenner alle Roma supportere godt til og han heter Radja Nainaggolan. Radja sin overgang til Inter har ikke vært enkel og han har hele sesongen vært inn og ut av banen grunnet skader.

Antatte lagoppstillinger:

Roma (4-2-3-1): Olsen – Florenzi – Manolas – Juan Jesus – Kolarov –  Cristante – Nzonzi – Under – Zaniolo – Kluivert – Schick

 Inter (4-2-3-1): Handanovic – D`Ambrosio – Vrij – Skriniar – Asamoah – Vecino – Brozovic – Politano – Valero – Perisic – Icardi

 

Kampen sparkes i gang kl 20.30 og vises på Strive.