Di Francesco, Cristante og Monchi uttaler seg foran morgendagens kamp mot Viktoria Plzen

Eusebio Di Francesco og Bryan Cristante møtte pressen i ettermiddag. Her er hva de hadde å si om morgendagens Champions League-kamp mot tsjekkiske Viktoria Plzen:

DI FRANCESCO

Sesongens andre ritiro. Hva tenker du om din framtid og fansens misnøye?

Jeg har egentlig ikke så mye å si om dette. Det er en del av jobben vår, på den annen side var ritiroen viktig for å skape bevissthet rundt mine ideer. Jeg tror på arbeidet jeg legger ned, men vi må snu den dårlige trenden – ritiroen var nødvendig for å forstå årsakene (til hvorfor det går som det går).

Kommer du til å spare spillere foran helgens kamp mot Genoa?

Jeg har ikke så mange alternativer å velge mellom i morgen. Mange av spillerne som starter vil være de som startet mot Cagliari. Disse vil også spille mot Genoa på søndag. Det eneste jeg kan si er at Mirante vil starte i mål, og ikke Olsen.

Kan noen spillere som har slitt med skade starte i morgen?

Ingen av spillerne som nylig har kommet tilbake vil starte, med unntak av Pastore. Perotti har hatt flere skader og det vil være umulig for ham å spille 90 minutter. De Rossi har begynt å løpe igjen, og forhåpentligvis er han klar til kampen mot Juventus (22. desember). Lorenzo Pellegrini behøver mer tid. Når det gjelder de andre, er Dzeko og El Shaarawy på bedringens vei.

CRISTANTE

Hva var din mening om ritiroen?

Sånt skjer. Ritiroen hjalp oss å knytte sterkere bånd. Det eneste vi kan gjøre (for å snu den dårlige trenden) er å jobbe videre – vi må vise det på banen.

Det virker som du har «vokst» de siste kampene.

Jeg jobber hardt og jeg føler jeg blir bedre. Det tar alltid tid å tilpasse seg nye omgivelser, men hardt arbeid gir resultater.

Er det å spille for Roma vanskeligere enn forventet?

I fotballen er hver sesong unik, og du vet aldri hva du får. Det eneste som er sikkert er at vi må jobbe hardere, for før eller senere vil resultatene komme.

MONCHI

Like etter pressekonferansen kom også Romas sportsdirektør, Monchi, med noen uttalelser foran morgendagens kamp. Han hadde følgende å meddele:

Kan du hjelpe oss å forstå hva styret tenker om Di Francesco?

Jeg har snakket om dette mange ganger. Situasjonen har ikke endret seg: Jeg har fortsatt tillit til Di Francesco. Når jeg har tillit til en person, er ikke dette noe som forsvinner ut i løse luften. Jeg blir forvirret og nesten litt gal når jeg leser om Roma, og om «krigen» mellom oss som sitter i styret. Av og til tror jeg mediene sikter til andre klubber. I styret har vi 100% tillit til Di Francesco, akkurat som i fjor, da han førte oss til semifinalen i Champions League. Går det dårlig er det ikke bare han som må ta på seg ansvaret, men alle.

Vil du gå av om Di Francesco sparkes?

Jeg har aldri sagt det, og jeg har aldri tenkt på det. Jeg ønsker å bli i Roma lenge. Så lenge jeg klubben har tillit til meg vil jeg være glad for å være her. Jeg har lagt ned mye arbeid etter at jeg kom hit, og jeg ønsker å stå ved siden av klubben som ga meg sjansen til å være sportsdirektør i Italia.

Ritiroen?

Den var nødvendig for å endre og forstå det som ikke går bra, men fremfor alt å forene spillerne. Cristante nevnte dette under pressekonferansen: av og til er det spillerne som finner løsningene gjennom å snakke med hverandre.

 

Troppen: Olsen, Mirante, Karsdorp, Lu. Pellegrini, Jesus, Kolarov, Marcano, Santon, Fazio, Florenzi, Manolas, Cristante, Coric, Zaniolo, Pastore, Nzonzi, Perotti, Schick, Ünder, Kluivert.

Kampen sparkes i gang kl. 18:55 og sendes på Viasport 2 og Viaplay.