Hva nå, Di Francesco?

Hva nå, Di Francesco? Roma går på sitt syvende tap for sesongen og mot en vesentlig svakere motstander. Forrige helg ledet vi komfortabelt 2-0 mot Cagliari  når det var spilt 85 minutter og slapp inn 2 mål på syv minutter. kampen endte 2-2 og hele laget ble sendt på «ritiro« på trigoria. 

Sist laget var på «ritiro« var i etterkant av 2-0 tapet mot Bologna tidligere i sesongen. Det ga god effekt på laget og helgen etter vant Roma derby della capitale mot Lazio.

Denne gangen virker det ikke til å ha samme effekten og den passive stilen fortsetter. Det virker som laget går ut på banen med null formening om kampen og svært lite engasjement. Laget presterer de første 20 minuttene av hver kamp før de faller tilbake og blir regelrett ruslet over. Alle snakker hele tiden om hvor lang skadelisten er og at de beste spillerne er ute. Men er det virkelig så stor forskjell på de faste og reservene? 

Di Francesco og Monchi har gjentatt seg opptil flere ganger ved å fortelle media at spillegruppen har et mentalt problem, mens Pallotta skammer seg i USA over de begredelige resultatene. Men så kommer det store spørsmålet, er det virkelig spillerne sin feil at det går som det går? 

Antonio Conte står høyt på ønskelisten til mange Roma supportere og skal man tro italiensk media henger Il mister i en svært tynn tråd nå. Di Francesco virker til å ha mistet spillergruppen og spillerne sine prestasjoner er et resultat av det. 

Desember 2018 er den måneden med flest kamper og det er fortsatt fire kamper igjen før spillerne kan ta seg juleferie. Kanskje de fire viktigste kampene for Di Francesco om han ønsker å beholde jobben sin. Avslutningen på 2018 blir spennende både for laget og supportene, vil Di Francesco få skuten på rett kjøl eller kommer det ett nytt ansikt inn på Trigoria? Tiden vil vise. 

Mirante – 5.5 Starter sin første Champions League kamp for Roma mot Plzen. I første omgang har han svært lite å gjøre, mens i andre omgang slipper han inn 2 mål. Lite å få gjort med scoringene.

Santon – 6.5 Bidrar bra offensivt og defensivt. Kommer til flere gode innlegg og har assist på scoringen til Under.

Manolas – 6 Kaptein for anledningen. Lite å gjøre de første 45 minuttene, sliter vesentlig mere i 2.omg. Passiv i brudd og dueller. Grekeren er den eneste som står igjen etter kampslutt å takker fansen.

Marcano – 5.5 Får sjansen fra start og virker komfortabel i 1.omg. Mister gnisten i 2.omg og gjør det enkelt for Plzen.

Kolarov – 6 Kvikk offensivt og kommer til flere gode innlegg. Bakover henger ikke Kolarov med og svekker venstre-siden til Roma betraktelig når han små-jogger hjem i kontringsfasen til Plzen.

Cristante – 5 Virker til å ha kontroll på midtbanen i 1.omg. Nivået faller vesentlig i 2.omg og Cristante hjelper Roma svært lite på midtbanen. Alt for sløv i duellene og med sin trege fart, er han ett enkelt bytte for Plzen spillerne.

Nzonzi – 5.5 God i pasningsspillet og skaper noen sjanser i 1 omg. Svak i duellspillet og gjenvinnings-fasen. Ingen stor kamp av Nzonzi.

Under – 7 Roma sin beste spiller for dagen. Scorer 1 mål og skaper mye uro i forsvaret til Plzen. Har muligheten ved flere anledninger, men sliter i avslutningsfasen.

Pastore – 5.5 Svært lite kreativ og bærer preg av lite spilletid den siste måneden grunnet skade. Prøver hele tiden å finne rom bak forsvaret til plzen uten at det lykkes.

Kluivert – 6.5 Bidrar bra offensivt og kommer til flere gode innlegg. Løper lett fra forsvaret til Plzen, men er lite kreativ innenfor 16-meteren.

Schick – 5 Schick har startet de siste 6 kampene for Roma i Dzeko sitt skadefravær og man hadde kanskje håpet han skulle benytte seg bedre av sjansen. Det har han ikke gjort og spiller nok en tam kamp mot Plzen i sitt hjemland. Altfor dårlig i duellspillet og beveger seg for lite. Kommer til to skuddsjanser, men begge går utenfor mål. Ufarlig.

Innbyttere:

Zaniolo – 4.5 Kommer inn for Pastore når det spilt 60 minutter. Ingen stor dag for Zaniolo

Florenzi – 5 Erstatter Santon når det spilt 75 minutter. Klarer ikke sette sitt preg på kampen.

Luca Pellegrini – 2 Byttes inn når det er spilt 80 minutter. Drar på seg 2 gule kort på tre minutter, totalt hodeløst.