Forhåndsomtale: Roma – Genoa

Søndag 16 desember klokken 20.30 braker det løs på Stadio Olimpico, Roma. Genoa gjester romerne denne søndagen i håpet om å ta med seg hvertfall et poeng hjem til nord-italia. Laget fra nord har i likhet med Roma ikke hatt noen god sesongstart og ligger for øyeblikket på en svak femtendeplass med «hele« femten poeng. 

Sesongstarten har vært såpass dårlig for Genoa at trener Ivan Juric forrige fredag fikk beskjed fra styret for TREDJE gang at nok er nok. I mellomtiden har Juric pakket kofferten sin og erstatteren er ingen ringere enn Cesare Prandelli. De fleste som har italiensk fotball nært hjerte sitt kjenner godt til denne mannen, blant annet fra mange år som Fiorentina og Italia trener. Prandelli har mange års erfaring i Serie A og er ingen dum signering for Genoa. Første kampen til den nye treneren endte 1-1 mot Spal 2013. 

Det er ikke bare i nord-italia det er kaos om dagen. I hovedstaden er stemningen spent og skal man tro italienske medier må Di Francesco & co vinne kampen om Il mister fortsatt skal sitte ved roret. Forrige helg spilte Roma uavgjort mot Cagliari etter å ha ledet 2-0 helt til det var spilt 85 minutter, da scoret Sardinia laget to mål på syv minutter med to spillere utvist. 

Timer etter kampen ble det bestemt at Giallorossi måtte på«ritiro« på trigoria for andre gang denne sesongen. Ritiro to ganger før sesongen er halvspilt tyder på mye kaos og dårlig stemning i laget. Håpet etter dagene på trigoria var at troppen skulle samles og bli sterkere, men slik ble det ikke. Tirsdag ettermiddag ankom ulvene Plzen og onsdag kveld stod elleve mann klare for å ta skalpen på tsjekkerne, men heller ikke dette lyktes. Roma gikk ut på banen og dominerte de 30 første minuttene av kampen, men falt sammen i 2.omg og gikk på sitt tredje tap i Champions League denne sesongen. 

På søndag er det kun en ting som gjelder for Roma sin del og det er seier og tre poeng. Skadelisten er fortsatt lang og det er flere viktige spillere ute med skade. De Rossi, Dzeko, El Shaarawy og Lorenzo Pellegrini må alle se kampen fra tribuneplass og det er ingen god nyhet for et slitent Roma lag. 

For Genoa sin del er søndagen fortsettelsen på et nytt kapittel, ny trener og ny energi. Genoa er ingen enkel motstander, så det blir en tøff kamp for ulvene. Troppen er så å si skadefri og Prandelli vil nok stille med det sterkeste han har.

Sannsynlige lagoppstillinger:

Roma (4-2-3-1) Olsen; Florenzi – Manolas – Fazio – Kolarov – Cristante – Nzonzi – Under – Pastore – Kluivert – Schick

Genoa (3-5-2) Radu; Biraschi – Romero – Zukanovic – Pereira – Hiljemark – Sandro – Veloso – Lazovic – Piatek – Koume

Kampen sendes på Strive og kampstart er klokken 20.30!