Forhåndsomtale Roma – Sassuolo

Ribbe, pinnekjøtt eller annet velsmakende er fortært, og det er sikkert restene snart også. Forhåpentligvis har spillerne inntatt kraftfôr og lykkepiller i jula, for det vi trenger nå er både hardt arbeid og en positiv innstilling for å få en god avslutning på året. Tirsdag 2.juledag kl.18.00 kommer Sassuolo på besøk, ett oppgjør som endte 1-1 forrige sesong.

På tabellen er gjestene to plasser over Roma, med ett poeng mer. Seier er særdeles viktig nå, siden det fremdeles bare er fire poeng opp til Lazio på 4.plass, og siste billett til neste års Champions League. Football Italia mener at med et dårlig resultat her, og særlig om lagene foran vinner sine kamper, så ser det veldig dårlig ut for Di Francesco senior sin nyttårsfeiring. Hos Sassuolo spiller Federico Di Francesco, sønnen til vår egen trener. For en dramatikk det vil bli på familiens nyttårsfeiring om Federico avgjør kampen, og det fører til sparken for Eusebio!

Status hos gjestene er stabilitet, kun ett tap på de siste ni kampene. Spillerstallen deres er preget av en del skader, uten at det har gjort nevneverdig for resultatene i de siste rundene. Sassuolo har vist god innsats, og reddet 1-1 to minutter på overtid hjemme mot Torino i forrige runde. En statistisk fordel for Roma er at Sassuolo ikke har vunnet en eneste gang på ti forsøk mot Giallorossi.

De Zerbi, Boateng og Adjapong spiller garantert ikke, mens Duncan skal gjennom en fysisk test først.

Babacar, som er topscorer (4 mål) sammen med Boateng, ble hvilt mot Torino og er klart for kamp.

For Roma er fremdeles De Rossi og Coric ute. Dzeko fikk de siste 10 minuttene mot Juventus sist, og er på vei tilbake, og antas å starte på bekostning av Schick. To andre hyggelige gjensyn kan bli Perotti, som også fikk spille 20 minutter mot Juventus, og Lor. Pellegrini. Om disse to starter er usikkert, men de får nok spille om kampbildet krever det. Det var Lor. Pellegrini som scoret i fjorårets oppgjør, og vi tar gjerne en reprise av akkurat det.

Robin Olsen sto svært bra mot Juventus, og det kan bli mye å gjøre mot Sassuolo også, et lag som har laget flere mål enn både Lazio og Milan i år. I forsvaret har Fazio vært usikkert, og Manolas har ikke vært like sikkert som vanlig i de siste kampene. Det ligger derfor til rette for en kamp der begge lag scorer, så en Dzeko som finner målet igjen er livsviktig nå.

Antatte lagoppstillinger:

Roma (4-2-3-1): Olsen – Florenzi, Fazio, Manolas, Kolarov – N’zonzi, Cristante – Under, Zaniolo, Perotti – Dzeko.

Sassuolo (3-5-2): Consigli – Marlon, Magnari, Ferrari – Lirola, Bourabia, Magnanelli, Sensi, Di Francesco – Babacar, Berardi