Årets siste kamp i Parma

Julefotballen forsetter og Roma vender snuten nordover. Neste motstander i det som er årets siste kamp er Parma! Tre poeng hadde vært en perfekt avslutning på året for Giallorossi. 2018 har vært et år fylt med masse glede men også mange skuffelser. De siste månedene i Roma har ikke vært lett for spillere eller trenere. Laget har hatt store problemer med å finne en jevn form og Di Francesco har vært ryktet ut dørene på trigoria opptil flere ganger.

2.juledag gjestet Sassuolo Olimpico og i forkant av kampen hadde italienske fotballeksperter uttalt seg om at hvis Roma skulle tape kampen, ville en topp fire plassering i serien bli vanskelig. Ulvene spilte en solid kamp og vant tilslutt 3-1.

Zaniolo scoret sist første mål for Roma mot Sassuolo

I forkant av lørdagens kamp ligger Roma på syvende plass med 27 poeng, fire poeng bak fjerde plassen. Med seier mot Parma kan ulvene klatre opp til femte plass om lagene over taper poeng. Det vil gi Di Francesco & co ro i forkant av nyttårsferien.

Parma spiller sin første serie A sesong på mange år etter at dem ble begjært konkurs i 2014-2015 sesongen og degradert til serie D. Første halvdel av sesongen har gått bedre en forventet og laget ligger kun to poeng bak Giallorossi.

På onsdag slo dem Fiorentina 0-1 på bortebane, så selvtilliten er på topp i forkant av lørdagens oppgjør. Et navn alle Roma supportere kjenner til er Gervinho! Mannen fra Elfenbenkysten som spiller sin første sesong for Parma har funnet seg godt til rette og står med 5 mål på 12 kamper.

Troppen som reiser nordover er nokså komplett med unntak av De Rossi, han fortsetter opptreningen på trigoria. Lorenzo Pellegrini er med i troppen men starter mest sannsynlig på benken.

Parma har 5 spillere ute med skader, men det stopper ikke trener Roberto D’Aversa & co i å gi Roma en tøff avslutning på året.

Sannsynlige lagoppstillinger:

Parma (4-3-3) Sepe; Gazzola, Iacoponi, Bastoni, Gagliolo, Deiola, Stulac, Rigoni, Gervinho, Inglese, Biabiany

Roma (4-2-3-1) Olsen; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov, Cristante, Nzonzi, Ünder, Zaniolo, Perotti, Dzeko