Forhåndsomtale Roma-Milan

Søndag 3 februar klokken 20.30 står AC Milan på motsatt banehalvdel i Roma og skal krige for tre viktige poeng mot et formsvakt Giallorossi. Tabellen i serien er jevnere enn på mange år, så seier i søndagens kamp er viktig for både Roma og Milan. Vinner Roma kampen drar de seg opp på fjerde plass, taper de kampen kan de risikere å falle helt ned på åttende plass og dermed miste taket på Europa spill neste sesong.

Roma spilte tidligere i uken Coppa Italia kvartfinale mot Fiorentina og det gikk langt fra forventet. Kampen endte tilslutt 7-1 til Viola og Dzeko ble utvist på grunn av trakassering av dommeren. I ettertid av kampen har curva sud uttrykt sin skuffelse over Roma sine ustabile og svake prestasjoner denne sesongen og de mener at fåtallet av spillerene i laget blør for drakta. Il mister og sportssjef Monchi har begge uttalt seg etter midtukens overkjøring og skylder nok en gang på at dette er et mentalt problem.

Det har lenge vært spekulert i hva som skal til for at Roma skal reise seg igjen, noen mener Di Francesco må gå, mens andre skylder på Monchi og Pallotta. Men sånn som det ser ut nå, så er det ingen av de nevnte som har planer om å gi fra seg plassen sin. Di Francesco mener laget har kvalitetene som skal til for å kjempe i toppen og det samme mener Monchi. Det ble heller ikke noen nye signeringer inn i Januar, noe som skuffet mange Romanisti.

I Søndagens kamp mot Milan kan Roma overbevise fansen om at laget er villige til å blø for drakten og vinne kampen, men det kan også gå motsatt vei. MIlan har den siste tiden spilt veldig stabilt og mannskapet til Gattuso ser ut til å være over snittet komfortable på banen. På tampen av januar markedet signerte dem `Il pistelero` Krzysztof Piatek fra Genoa og han scoret to flotte mål i debut kampen mot Napoli tidligere i uken. Søndagens kamp kan gå fra katastrofe til høytid for Roma sin del, men da må mentaliteten snu og ballen må rulle.

Forventet lagoppstillinger: 

Roma(4231) Olsen; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov, De Rossi, Nzonzi, Zaniolo, Pellegrini, El shaarawy, Dzeko 

Milan(433) Donnaruma; Abate, Musacchio, Romagnoli, Laxalt, Kessie, Bakayoko, Paqueta, Castillejo, Piatek, Borini 

På søndag er det bare å ikle seg alt av Roma rekvisitter man eier og rope frem laget til en seier enten fra ståplass i stua eller fra tribunen på Olimpico. 

Forza Roma!