Spillervurderinger Roma – Milan

Resultatmessig helt greit med 1-1, i men en kamp der tre poeng var godt innenfor rekkevidde.

Robin Olsen 6 – Ikke helt venn med ballen i beina. Raske igangsettinger gjennom hele kampen, stort sett gode avleveringer. Er på ballen ved scoringen, men har ingen skyld for at den gikk inn. Viktig redning etter 89 minutter.

Rick Karsdorp 5 – Offensiv, står bak innlegget som gir 1-1. Er ikke noe god defensivt, men unngår å bli straffet for det.

Kostnas Monlas 6 – Går foran, virker stort sett trygg, men glipper etter 17 min og får gult kort når han retter opp feilen sin. Tydelig noe ukonsentert. God innenfor egen 16-meter, og tar seg av flere mulige halvsjanser for Milan takket være farten sin.

Federico Fazio 5 – Ligger og sikrer, vinner noen viktige hodedueller. Glipper Piatek ved 0-1 scoringen. Gjør noen gode brytninger, men mangler ofte oversikt over hvor ballen er.

Aleksandar Kolarov 6 – Flere gode offensive løp. Jobber bedre hjemover enn på flere kamper. Presser høyt, vinner ball og legger inn – treffer dårlig.

Daniele De Rossi 8 (eventuelt 10 i pur glede over å se DDR tilbake) – Jobber hardt og viser vilje, godt å ha tilbake igjen. Trygg i pasningene. Høy treffprosent og skaper flere gode situasjoner. Spiler solid hele kampen gjennom, ser ikke ut til å ha vært skadet i det hele tatt. Sprer trygghet og bidrar nok til å heve arbeidsinnsatsen til medspillere.

Lorenzo Pellegrini 5 – Får til lite i starten, mister ballen unødvendig etter 26 minutter, og Milan scorer på det påfølgende innlegget. Trives nok ikke helt som defensiv midtbane. Tar alle cornere fra høyre, blir aldri noen farligheter. Header i stolpen etter 81 minutter.

Alessandro Florenzi 4 – Fint å ha Flo høyere i banen igjen, der han jobber hardt begge veier. Får ikke til noe av betydning, usynlig i store perioder, og byttes ut etter 65 min.

Nicolo Zaniolo 7 – Fortsetter med gode driblinger og finesser, men har litt å gå på når det gjelder de avgjørende pasningene. Stoppes av Milans keeper etter 35 min (det tok så lang tid før første ordentlige sjanse til Roma). Scorer umiddelbart etter pause. Kjemper mye på midten, pådrar seg også gult kort, uten at det stopper gutten fra å fortsette å gå i duellene.

Patrik Schick 6 – Starter for en sjelden gangs skyld sammen med Dzeko. Får til lite, men flikker videre innlegget fra Karsdorp, ballen går via Romagnoli og tvinger fram en redning etter 46 min, der Zaniolo scorer på returen. Er i situasjonene, men lykkes lite direkte. Er faktisk betydelig bedre i det defensive denne kampen med flere gode taklinger på midtbanen. Misser en god sjanse etter 57 min.

Edin Dzeko 6 – Ganske usynlig før det har gått 15 min, da Romas første avslutning kommer. Mer med etter de første 15, og jobber hardt. Burde utlignet etter 44 min, men stoppes av Donnarumma fra 8 meter. Tvinger fram ny god redning av Donnarumma etter en heading på corner etter 70 min.

INNBYTTERE:

El Sharaawy 5 – kommer inn etter 65 minutter. Markerer seg med noen gode løp som nesten ender i sjanser. Mangler litt på det siste, og får ikke kommet til avslutninger. Jobber også godt defensivt.

Justin Kluivert 1 (evt. ikke poeng, men noe burde han få til på nesten 15 min) – kommer inn etter 81 min. Tror ikke kamera fulgte ham en eneste gang etter innhoppet.

Santon NA – kommer inn etter 86 min. Ikke mer å si enn det.