Spillervurderinger: Chievo 0-3 Roma

A. Mirante – 7.0: Får endelig sjansen etter en svært svak vinter av Robin Olsen, og leverer varene. Stopper først et langskudd og deretter en heading fra kloss hold signert ex-laziale Djordjevic, og holder overbevisende nullen. Får muligens nok en sjanse fra start på tirsdag.

R. Karsdorp – 6.5: Fortsetter den positive trenden, selv om Kolarov stjeler mye av æren på backen i dag. Man begynner virkelig å lure på hvordan ting kunne sett ut på høyreback om Karsdorp hadde unngått den omfattende kneskaden han pådro seg i forfjor…

F. Fazio – 6.0: Danner sammen med Marcano en av Europas mest langstrakte stopperpar, og gjør for det meste sakene sine bra. Får litt trekk for å glippe Djordjevic, selv om Mirante varter opp med en feberredning.

I. Marcano – 6.5: Marcanos soleklart beste kamp for Roma, selv om Chievos angrep uten Pellissier ikke er mye å skrive hjem om. Er herlig aggressiv i stilen, og leverer blant annet en solid blokk med pannebrasken på et langskudd.

A. Kolarov – 7.0: Han er god i dag, den omstridte serberen. Full kontroll på egen banehalvdel, og kombinerer nydelig med Dzeko før han smeller den siste spikeren i Chievos kiste. Ikke godt å si om bukket mot fansen var ironisk eller ikke, men for Romas del er det bare å håpe at Kolarov er tilbake i varmen til tirsdag.

B. Cristante – 6.0: Ingen stor kamp av Cristante i dag, men det holder til godkjent. Markerer seg vel egentlig mest for et idiotisk gult kort som følge av et unødvendig balltap, men det blir heldigvis aldri avgjørende for kampen.

S. Nzonzi – 6.5: Ikke like egnet til rollen som regista som Daniele De Rossi, men får jobben gjort i dag. Trer fint igjennom El Shaarawy i forkant av 1-0, for så å konsentrere seg mest om det defensive resten av kampen.

N. Zaniolo – 6.5: Du vet du har gjort sakene dine bra som 19-åring når det faktisk er overraskende at laget scorer tre og du ikke krediteres for noen av dem. Litt lavere nivå på Zaniolo i kveld enn det vi har blitt vant til, men gjør likefullt en god kamp (har blant annet et raid i første omgang hvor han jøgler ballen forbi tre spillere for å servere Dzeko). Ingen som klager om han sparer på kruttet til tirsdag.

P. Schick – 6.0: KanskjeRomas blekeste i dag, ikke at det spiller noen stor rolle fra eller til i en såpass komfortabel seier. Byttes ut etter å ha fått seg en smell i en muskel, og savnes vel egentlig aldri.

E. Dzeko – 8.0: Banens beste i dag. Viser seg mer enn verdig kapteinsbindet med en svært sterk prestasjon, og behersker rollen som oppspillspunkt samtidig som han kombinerer glimrende med resten av laget. Måten han setter inn 2-0 er da også Dzeko på sitt beste, der han først drar av backen før han vender opp og smeller ballen mellom beina på en stopper og forbi keeper. Brenner også et knallhardt skudd i stolpen, og var kanskje den i laget som trengte et mål mest akkurat nå.

S. El Shaarawy – 7.0: Det ser faktisk ut til at det blir El Shaarawy som blir Romas toppscorer denne sesongen. Den lille faraoen får ikke i nærheten av like mye oppmerksomhet som resten av angrepet, men i det stille bidrar han med en stadig strøm av mål, i dag iskald levert alene med Sorrentino.

Innbyttere:

A. Florenzi – 6.0: Markerer seg for et stolpetreff og lite annet, etter å ha erstattet Schick en halvtime før slutt. Gjør forsåvidt klokt i å spare på kreftene med tanke på tirsdagens dyst mot Porto.

D. De Rossi – N/A: Et kvarter pleier som regel å være nok til å få karakter, men i kveld var kampen såpass avgjort at De Rossi kunne nøye seg med hvilepuls på Bentegodi. Alltid hyggelig å se han på banen, om ikke annet.

J. Kluivert – N/A: Kommer inn fire minutter før slutt og spiller for lite for å vurderes.