Porto på besøk i Roma

Da er endelig dagen kommet, første kamp i åttendelsfinalen mellom Roma-Porto i Champions League sparkes i gang klokken 21.00 i kveld. Roma kan gjøre jobben enklere for seg selv ved å vinne hjemme, mens Porto med seier eller uavgjort i kveldens oppgjør oser av selvtillit før siste kamp i Portugal. Sist gang lagene møttes var i `playoff` til nemlig Champions League, den gang gikk det ikke så bra. På Olimpico tapte Roma 0-3 for Porto, mens de spilt 1-1 hjemme i Portugal.

Siden den gang har Roma spilt seg store i Champions League og laget har hatt en tendens til å prestere på et mye høyere nivå der enn i Serie A. Dzeko står med 5 mål på 4 kamper i Champions League, mens han i Serie A har scoret 5 mål på 19 kamper. Det sier noe om formkurven til Roma i cup og liga. Fortsetter den gode trenden kan Roma dra seg et steg nærmere kvartfinale i kveldens kamp.

Under pressekonferansen i går uttalt Il mister seg om at det fortsatt er en lang vei å gå men at i kveldens kamp har Roma mulighet til å gjøre en god prestasjon og få tilbake entusiasmen. Han fortalte også at det kun er to lag igjen fra i Italia i Champions League noe de er stolte av og at laget må være ambisiøse.

 Før kveldens kamp er troppen til Roma langt fra skadefri. Olsen, Perotti, Under og Schick sliter alle med skader. Manolas er derimot klar for kamp i kveld, noe som gleder de fleste Romanisti. Mirante tar plass bak stengene i Olsen sitt fravær. I kampen mot Chievo så vi Mirante fra sin beste side, hvor han ved flere anledninger leverte gode redninger. Vi krysser fingrene for at den rutinerte målvakten fortsetter storspillet i kveldens kamp.

Porto for sin del er også kjent for å være stabile i Champions League og har på ingen måte tenkt å la Roma komme seg lett videre. Laget vant tilbake i 2004 Champions League under Jose Mourinho og har i ettertid nesten vært år spilt sluttspill i den gjeve turneringen. I den hjemlige ligaen leder Porto tabellen, men kun et poeng foran Benfica. Laget har kun sluppet inn 12 mål på 21 kamper i serien, noe som tyder på godt defensivt arbeid. Sist laget tapte var 7 oktober 2018, 25 kamper har gått siden og Porto har fortsatt til gode å tape en kamp.

I forkant av kveldens oppgjør har treneren til Porto og ex Lazio spiller Sergio Conceicao uttalt seg om matchen og sin tid i Lazio. Han forteller at Totti ikke liker han fordi Lazio vant over Roma seks ganger under hans tid som spiller og at han ikke skjønner hvorfor Ivan Marcano ikke spiller fast i rekken til Giallorossi. Ut ifra disse ordene skjønner man hvor treneren vil og at han har gått glipp av noen Roma kamper denne sesongen. Tanken på å slå ut en ex Lazio spiller av champions League burde motivere hele Roma til å møte på kamp i kveld.

Før kveldens kamp er troppen til Porto nesten skadefri, men det er kun nesten. De mangler kanskje sin viktigste spiller, nemlig toppscoreren Moussa Marega. Den Malisiske kraftspissen har scoret 6 mål på 6 kamper og står med 5 assist i Champions League. Marega går kun glipp av den første kampen, så i kveld har Roma mulighet til å gjøre jobben blytung for kraftspissen når Roma gjester Porto i den andre kampen. Høyere Vingen Jesus Corona mister også første kampen grunnet karantene.

Forventet lagoppstillinger:

Roma (433) Mirante; Karsdorp, Manolas, Fazio, Kolarov, Pellegrini, De Rossi, Zaniolo, Kluivert, Dzeko, El Shaarawy

Porto (433) Casillas; Militao, Felipe, Pepe, Telles, Herrera, Pereira, Torres, Otavio, Tiquinho, Brahimi

Kampen sparkes i gang kl 21.00 og sendes på Viaplay/ Viasat sport1