Forhåndsomtale Roma-Bologna

Helgen er over og savnet av vårt kjære Roma har vært stort. Det er ikke ofte man roper hurra for mandag, men i dag er det lov. Klokken 20.30 gjester Bologna Stadio Olimpico i det som er avslutningen på runde 24.  Lazio og Atalanta gikk begge på en smell i helgen, noe som kan føre til at Roma får en tre poengs luke ned til lagene om de vinner i kveld. Inter og Milan vant kampene sine noe som gjør det ekstra viktig med seier i kveld, om vi skal fortsette å kjempe om en topp fire plassering.

I morgen er det akkurat en uke siden Giallorossi tok skalpen på Porto i første runde av åttendelsfinalene i Champions League, en seier som var viktig for selvtilliten, fansen og ikke minst returkampen som spilles 6 mars. Vi så et Roma som presterte på et helt annet nivå enn det vi har sett tidligere denne sesongen, noe som gleder de fleste Romanisti. I kveld kan Ulvene ta sin tredje strake seier, noe som forventes med tanke på motstanderen.

Troppen nærmer seg komplett, noe som er positivt med tanke på kampprogrammet fremover. Cengiz Under nærmer seg klar og er mest sannsynlig med mot Frosinone neste lørdag. Det samme gjelder Schick og Karsdorp. Diego Perotti er tilbake igjen etter skaden han dro på seg for noen uker siden og det samme gjelder Robin Olsen.

Bologna kjemper fortsatt i bånd av tabellen og trenger sårt tre poeng for å komme seg over nedrykks grensen. Forrige helg spilte dem 1-1 mot Genoa og helgen før slo dem Inter på San Siro 0-1. Sist Bologna spilte mot Roma vant dem 2-0 noe som førte til at Roma måtte på ritiro. Men mye har skjedd siden den gang. Fillippo Inzaghi har fått sparken som trener og ingen ringere enn Sinisa Mihajlovic har tatt over skuta. Serberen har har tatt 4 poeng på de to første kampene som trener og virker til å sprutet laget fult av selvtillit. Nord italienerne kommer ikke til hovedstaden for å tape så kveldens kamp kan bli et spennende og intensivt oppgjør.

Troppen til Bologna er derimot langt fra skadefri, noen som er til fordel for Roma og mest sannsynlig bekymrer trener Mihajlovic. Han må nemlig klare seg uten hele fem spillere, blant annet Mattia Destro som vi kjenner fra tidligere spill i Roma og ex Inter Spiller Rodrigo Palacio.

Forventet lagoppstillinger:

Roma (433) Olsen; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov, Nzonzi, De Rossi, Pellegrini, Zaniolo, Dzeko, Kluivert

Bologna (433) Skorupski; Mbaye, Helander, Danilo, Calabresi, Soriano, Pulgar, Poli, Edera, Sansone, Facinelli

Kampen sendes på strive og starten klokken 20.30

Forza Roma!