Forhåndsomtale Frosinone – Roma

Lørdag kl.20.30 er Roma gjester hos Frosinone på Stadio Communale Matusa, en liten stadion med plass til 9.680 tilskuere.

Roma ser ut til å være på noe stigende formkurve, så helgens motstander burde være svært overkommelig. Lørdag 20.30 besøker vi Frosinone som ligger nest sist på tabellen, scorer minst av alle i Serie A, og har tapt like mange kamper som sisteplassen Chevo. De tre siste kampene Roma har spilt har endt med seier og minst to scoringer. Hjemmekampen mot Frosinone i september ble gjennomført med 4-0 til Roma, så undertegnede tillater seg å være klart optimistisk for denne helgen. muligheten for å innta fjerdeplassen Milan innehar per i dag er der, men det forutsetter at Milan ikke slår Empoli fredag kveld.

Hjemmelaget er som nevnt lite farlig foran mål, og har kun tatt fem poeng på egen bane denne sesongen. Lagets topscorer er Ciano, som faktisk har satt ett mål mer enn vår Dzeko denne sesongen. Troppen til Frosinone er relativt skadefri, med Ghiglione, Ariaduo og Simic som helt uaktuelle. Ciofani og Beghetto er mest sannsynlig tilbake, eller at de begge besto de siste fysiske testene. Dette er viktige spillere, så at de kanskje ikke er helt 100% er også en fordel for Roma. Ingen suspensjoner hos Frosinone.

For Roma er fremdeles Karsdorp og Schick helt ute, mens Under er i opptrening etter sin skade, usikkert om han blir å finne på benken eller ikke. De Rossi får starte, hans påvirkning de siste kampene har vært udiskutabel, selv etter det lange skadeavbrekket. Cristante og Nzonzi kjemper om plassen ved siden av kapteinen, og med et solid resultat tidlig i kampen han kanskje De Rossi byttes ut for å spare noen krefter til den store kampen mot Lazio 2.mars. Ingen ute med suspensjoner på dette tidspunktet, og viktig at man unngår unødvendige gule kort med tanke på Laziokampen. Av Romas spillere er det Fazio, Manolas, Florenzi og Zaniolo som må stå over Derby della Capitale om de får kort mot Frosionone. Formkurven har pekt oppover de siste kampene, og forhåpentligvis fortsetter ulvene jakten på en ny seier.

Antatte lagoppstillinger:

Frosinone (3-5-2): Sportiello – Goldaniga, Salamon, Capuano – Zampano, Chibsah, Maiello, Cassata, Beghetto – Ciano, Ciofani

Roma (4-2-3-1): Olsen – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – De Rossi, Cristante – Zaniolo, Pellegrini, El Shaaraw – Dzeko