Spillervurderinger Lazio – Roma

Av alle Derby della Capitale undertegnede har sett, kommer ingen svakere kamp enn gårsdagens fram i minnet. Lazio var ikke gode, Roma var verre. Det vises også på spillervurderingene, der det høyeste er noen tvilsomme firere. Banens soleklart svakeste var Fazio, og får vurderingen 1, men den er i praksis null!

Robin Olsen – 3: Ikke overbevisende i feltarbeidet. Lite å gjøre gjennom hele kampen. Nær ved å redde straffen fra Immobile. Er på skuddet fra Cataldi, men slipper inn… Kan kun være gode nyheter for Mirante.

Alessandro Florenzi – 4: Starter veldig anonymt, men trekker mer opp i banen etter at Lazio tar ledelsen. Jobber hardere utover i kampen, men treffer dårlig på pasninger og innlegg. Enormt skudd etter 67 minutter, som keeper slår til corner.

Federico Fazio – 1: Mister mannen sin etter 12 minutter, og det ender med baklengs. Svake involveringer og feilplasseringer preger hele kampen, synlig svakere uten Manolas ved siden av seg. I sum svikter stopperparet på 1-0. Tar flere offensive løp etter pause. Blir fraløpt av Correa etter 71 minutter og lager straffe, får også gult kort. Kort oppsummert en grusom kamp av argentineren, kanskje den svakeste han har hatt for Roma?

Juan Jesus – 2: Starter for en gangs skyld pga. skaden til Manolas. Taper dueller i starten. Får gult kort etter fem minutter. Ikke særlig trygg med ballen i beina. Glipper Caicedo etter 12 minutter, og straffes med at Lazio tar ledelsen. Fortsetter å gå i motspillere, uten særlig hensyn til det gule kortet. Noen avgjørelser i andre omgang som nesten gir Lazio gratismuligheter. Involvert når Lazio setter det tredje også.

Aleksandar Kolarov – 3: Flere løp, men som vanlig mest med offensivt. Blir bedre og bedre i det defensive arbeidet utover i 1.omgang, og avskjærer Lazio ved flere anledninger. Gult kort etter 93 minutter for munnbruk, unødvendig. 20 sekunder senere går han hardt inn i en motspiller, får sitt andre gule.

Bryan Cristante – 2: Blir løpende mye imellom, og er lite involvert i Romas spill. Noe mer synlig i andre omgang når Roma flytter fram laget noe, får sett at han jobber mer, uten at han får bidratt med noe.

Daniele De Rossi – 4: Faller dypt, peker og styrer medspillerne i posisjoner. Tar ansvar bakover, men pasningene sitter ikke helt. Byttes etter 65 minutter, uten å ha hatt en stor kamp.

Lorenzo Pellegrini – 3: Starter med litt dårlig pasningsspill, noe mer med etter hvert, men blir forhindret hele veien. Mer offensiv etter pause, men får ikke til noe. Involvert i et par halvsjanser.

Nicolo Zaniolo – 4: Kvikk og full av selvtillit, vanskelig å stoppe for Lazios forsvarere, men blir borte i perioder. Godt forsøk tidlig i andre omgang, mer aktiv og synlig, flere raid. Må ut pga. skade etter 61 min.

Edin Dzeko – 3: Får lite hjelp, jager og jobber uten å få til noe spesielt. Får sin første mulighet etter 23 minutter, keeper redder skuddet fra 16 meter. Får gult kort på slutten, og må stå over mot Empoli 11.mars.

Stephan El Shaarawy – 2: Fortsetter i samme spor i starten av kampen med å utfordre og være villig framover, men stoppes stort sett kontant av Lazio, og mister piffen. Bidrar også i forsvar ved behov. Veldig anonym i andre omgang, knapt synlig og ingen gode involveringer. Byttes ut etter 81 minutter

Innbyttere:

Diego Perotti – 2: Inn etter 61 minutter for Zaniolo. Lite involvert, noen innleggsforsøk som ikke treffer målet.

Javier Pastore – 1: Inn etter 65 minutter for De Rossi. Burde scoret etter 68 minutter. Dribler og diller litt, men helt uten innvirkning.

Patrik Schick – NA: Inn etter 81 minutter for El Sharaawy. Kun synlig på skjermen ved innbyttet, ellers uten innvirkning på spillet.