Romanisti fra Tyholt på tokt i den evige stad

Supporterkamp: Tyholt Interne Tippelag møtte representanter fra Curva Sud i en intens five-a-side-kamp foran helgens Derby della Capitale.

Skrevet av Christian Skjelbred.


TiT (Tyholt interne Tippelag) møtte opp 30min før kampstart for å riste av seg et par sene bitterdrinker fra Osteria delle Coppelle kvelden før, knekke løs noen ledd, steke litt i solen og stille inn skuddføtter.

TiT var kledd i hvite drakter fra Bærums Verk og Hauger for anledningen.
Kampstart var planlagt 11:00, motstander dukket opp 11:15 i kjent sydeuropeisk stil. Det var god stemning fra start og vimpel fra RCN ble delt ut fra TiT.

Gutta fra Curva Sud gikk rett i strupen på TiT og ledet 1-0 etter 6 sekunder. Kort tid etter ble det klinket til fra høyreback hos TiT, rett i vinkelen, og det var 1-1 i protokollen. CS-gjengen var skuddkåte og forsøkte å kjippe keeper fra egen banehalvdel ett dusin ganger uten hell. Det mistenkes at langskuddene var trigget av middels O2-opptak hos motstander. CS glitret til med det flotteste målet i første omgang, hvor et skudd ble flikket inn med hælen i kjent leken italiensk stil. Første omgang var jevn, og høydepunktet var da tyngstemann hos TiT gikk over ende og det ble ropt «Timber!» fra innbytterbenken. Ingen ble skadd.

Pause 6-6, det ble avtalt å spille første lag til 12.

I andre omgang startet CS bra og var oppe i 8-6 ledelse. Den dype 3-1 formasjonen til TiT betalte seg da spillerne i den bakre 3-eren etterhvert forstod at selv med begrensede tekniske evner kunne man gå av både en og to mann sentralt uten problemer. Det resulterte i mange overtallsituasjoner og TiT snudde etterhvert kampen til 10-9. 11-9 kom ved en sklitaklet avslutning fra dødlinjen som skrudde inn etter å ha fintet ut Diego Olsen i CS-målet. CS puttet mål nr 10 og det ble spennende på slutten før TiT avgjorde til 12-10 med et forglemmelig mål.

Etter kampen ble det seremoniell lagfoto og overrekkelse av Linie Aquavit som takk for en fair kamp!