Siste etappe i Porto

Onsdag kveld braker det løs på Estadio Do Dragao. Roma gjester Porto i 2.runde av åttendelsfinalen i Champions League. Første oppgjøret mellom lagene gikk best for ulvene, de trakk det lengste strået og stakk av med en 2-1 seier. Men en 2-1 seier er på ingen måte en gratis billett videre til kvartfinalene. Porto sin statistikk på hjemmebane skal man ikke kimse av og om romerne skal ha noe som helst sjanse må det angripes og forsvares på best tenkelig måte.

Giallorossi spilte lørdag kveld «Derby Della Capitale« mot Lazio, en kamp vi alle har sett frem til i lang tid. Men ting gikk ikke som forventet! Lazio overkjørte et tamt Roma lag, som virket svært ukomfortable og lite organisert. Fremover hadde ulvene svært lite å by på, mens de defensivt var som en åpen tunnel. Kampen endte tilslutt 3-0 og det som skulle bli en fantastisk kveld i Roma, ble et mareritt.

Forhåpentligvis har laget lagt denne kampen bak seg og satt fokuset mot morgendagens kamp. Kanskje sesongens viktigste kamp? Kommer vi oss videre til kvartfinale vil selvsikkerheten ose og bankboksen fylles opp, men det kan også gå andre veien.

Troppen er nokså komplett i forkant av kampen og vår viktigste brikke i forsvaret er heldigvis tilbake. Vår gresk-romerske gud Kostas Manolas er klar for dyst og kan bli avgjørende om vi skal ha en sjanse til å gå videre. Pastore har dratt på seg en ny strekk og er ikke med til Porto, mens Cengiz Under fortsatt er usikker.

Porto har i etterkant av tapet mot Roma vunnet 3 av 4 kamper. Sist helg gikk storlaget på et 1-2 tap hjemme mot liga utfordrer Benfica og mistet dermed ledelsen i ligaen. En perfekt oppkjøring i forkant av morgendagens kamp, sett fra en romers øyne. I etterkant av kampen mot Benfica kan man høre kraftspissen Marega takke fansen og avslutter med å si at de skal gå videre mot Roma.

Troppen til Porto er også nokså komplett til morgendagens kamp og deres kanskje viktigste spiller Marega er tilbake. Han rakk ikke første oppgjøret i Roma og er nok ekstra gira på å vise hva han er god for. En annen spiller som heller ikke var med i forrige oppgjør var meksikaneren Jesus Corona. Disse to har vært årsaken til mye av suksessen til Porto i årets sesong og må helt klart voktes i morgen. Kraftspissen Vincent Aboubakar er fortsatt ute med korsbåndskade og er ikke med i morgendagens kamp.

Forventet lagoppstillinger:

Roma(4231) Olsen; Florenzi, Manolas, Marcano, Kolarov, Nzonzi, De Rossi, Zaniolo, Pellegrini, El Shaarawy, Dzeko

Porto(442) Casillas; Manafa, Felipe, Pepe, Telles, Corona, Torres, Herrera, Brahimi, Marega, Lopez

For de som ønsker å se kampen med oss og andre romanisti, samles vi i morgen på queens pub i Oslo. Hyggelig om de som har mulighet har lyst å ta seg en tur. Har dere noen spørsmål i forhold til dette, så send oss en gjerne en mail eller ta kontakt med oss på facebook/instagram. #asromanorge

Kampen sparkes i gang onsdag 6 mars kl 21.00 og vises på TV2 sport 1.

FORZA ROMA!!