Roma-Empoli

Klokken 20.30 i kveld spilles siste kamp i runde 27 på Stadio Olimpico i Roma. Empoli gjester Roma i håp om å ta med seg poeng tilbake til Nord. De blå har så å si hele sesongen jobbet for og holde seg over nedrykksstreken mens ulvene i fra Roma fortsatt kjemper heroisk om en topp fire plassering og direkte kvalifisering til Champions League neste sesong. I forkant av kveldens kamp har det vært store utskiftninger i Roma, noe kveldens kamp kan bære preg av, både positivt og negativt.

Det har vært langt ifra en normal og fredelig helg i Roma. Onsdag forrige uke røk ulvene ut av Champions League mot Porto og dagen etter var Di Francesco ferdig som Roma trener. Noe som var mere forventet enn uventet etter hardt press fra både klubb og media. Ryktene begynte å florere om hvem arvtageren skulle være og det heteste navnet på listen var ingen ringere enn Claudio Ranieri.

Men i påvente av ny trener kom det en ny overraskelse. Roma sin Sportsdirektør Monchi terminerte kontrakten sin og Giallorossi stod plutselig uten trener og sportsdirektør. Bare timer etter Monchi sin oppsigelse ble Claudio Ranieri offisielt bekreftet som ny trener. Den tidligere Fulham treneren fortalte på sin første pressekonferanse at når Roma ringte, var det aldri noen tvil.

Ranieri har som de fleste vet trent Roma før, det var i perioden 2009-2011. Da var han kun to poeng unna å vinne scudetto i sin første sesong. Den andre sesongen gikk ikke like bra og midtveis i sesongen ble han erstattet med Vincenzo Montella. I ettertid har han trent seks klubber og blant annet tatt Ligagull med Leicester i Premier League. Forventingene er høye og alle romanisti drømmer om at Ranieri skal ta laget til nye høyder.

Veteranen sin første prøvelse blir kveldens kamp mot Empoli, en kamp det er forventet at vi skal vinne. Inter og Milan vant begge kampene sine i helgen og om Roma skal henge med i toppen må de ha tre poeng i kveld. Ranieri har langt ifra komplett tropp og hele fem primavera gutter er hentet opp til kveldens kamp. Dzeko og Kolarov må stå over kampen grunnet suspensjon, mens De Rossi, Manolas og Under sliter med skader.

Vi ønsker Claudio Ranieri hjertelig velkommen til Roma og krysser fingrene for at han har det som skal til for å reise skuta igjen.

Empoli for sin del ligger for øyeblikket på 17.plass i serien med kun 22 poeng. Laget har kun vunnet fem kamper denne sesongen og ligger bare et poeng unna nedrykksplass. De reiser til Roma i håp om å ødelegge Ranieri sin debut og komme seg vekk fra rød sone. På de fem siste kampene har laget spilt 2 uavgjort, vunnet 1 og tapt 2. Sist helg klarte dem 3-3 mot Parma etter utligning på overtid av Empoli midtstopper Silvestre.

Troppen til Empoli er ikke komplett og de blå må klare seg uten Antonelli, Polvani og Mchedlidze.

Forventet lagoppstillinger:

Roma (442) Olsen; Florenzi, Jesus, Marcano, Santon, Zaniolo, Nzonzi, Cristante, Kluivert, Schick, El Shaarawy

Empoli (352) Dragowski; Veseli, Silvestre, Dell`Orco, Di Lorenzo, Krunic, Bennacer, Acquah, Pasqua, Farias, Caputo

Kampen sparkes i gang klokken 20:30 og sendes live på Strive.