Spillervurderinger SPAL – Roma

En dårlig og frustrerende kveld. Kan enkelt oppsummeres med at SPAL ville MYE, Roma ville knapt noe som helst, og da hjelper det ikke at laget fra hovedstaden var noe bedre på papiret. Skader og suspensjoner spilte også inn på laget Ranieri kunne stille med, uten at det er en unnskyldning for den svake innsatsen.

Robin Olsen – 5: Relativt rolig dag for svensken, første ballberøring kom etter drøye tolv minutter. Kan ikke lastes for SPALs første scoring, og tar seg greit at det andre som kommer utover i kampen. Går riktig vei på staffen til SPAL, men er tilnærmet sjanseløs på det harde skuddet.

Rick Karsdorp 3: – Noen feilpasninger, og har flere vansker med SPALs kantspiller i starten av kampen. Lite villig til å ha ball, klarer mye langt. Mister markeringen som gir SPAL 1-0. Er betydelig mer synlig framover på banen, men får ikke skapt noe.

Federico Fazio – 3: Starter greit, men er medskyldig i at SPAL får heade inn 1-0 eller 22 minutter, med en sedvanlig svak markeringsjobb. Virker mindre trygg utover i kampen. Flere svake pasningsforsøk.

Ivan Marcano – 3: Gjør lite riktig, og lite veldig feil, med et par elendige klaringer som unntaket. Bidrar ikke med noe positivt verdt å merke seg, men likefullt en noe bedre kamp enn sist. Det kan henge sammen med at han ble mindre utfordret denne kvelden.

Juan Jesus – 3: Klarer seg noenlunde greit på venstebacken i starten av kampen, men har noen situasjoner der markeringen glipper. Blir svakere etter 25 minutter. Lager straffe etter 57 minutter med en svak inngripen. Får gult kort i samme situasjon.

Justin Kluivert – 3: Litt usynlig i innledningen, har noen forsøk på driblinger og skudd, men ikke noe sjanseskapende. Svake innlegg. Byttes ut ved pause.

Steven Nzonzi – 4: Duellvinner sentralt, men finnes ikke kreativ. Pådrar seg et unødvendig gult kort midt på banen etter 39 minutter. Har ALLTID god tid, og det sinker ofte de potensielle mulighetene laget får til å sette fart framover.

Bryan Cristante – 4: Inntar en rolle svært lik Nzonzis, går litt høyere for å presse SPALs midtbane, uten særlig hell. Taper en hodeduell etter 17 minutter som nesten blir stor sjanse for SPAL. Får gult kort etter 68 minutter. Noen mislykkede skuddforsøk. Får pluss for å vise mer vilje enn store deler av de andre på Romas lag.

Stepham El Shaarawy – 3: En del involvert, uten særlig hell med driblinger og pasninger. Byttes ut ved pause.

Edin Dzeko – 6: Legger seg tidlig litt dypt, flere gode forsøk på gjennomspill til El Shaarawy og Schick i første omgang. Sterk i lufta, men andreballene ender sjelden hos medspiller. Kommer ikke til avslutning før etter 34 minutter. Skaffer straffe etter 51 minutter. Flere framspill (eller forsøk på) mot Zaniolo, og skaper noen muligheter med det. Burde utlignet etter 73 minutter, men god redning fra SPALs keeper. Vinner mange dueller. Er centimetere fra å heade på blankt mål 5 minutter på overtid. Ender som Romas beste spiller denne kvelden, selv om det ikke var allverdens til kamp av bosnieren.

Patrik Schick – 4: Flere gode løp og driblinger, mangler den siste følelsen i pasningene. Den av spillerne som jobbet klart mest i 1.omgang. Veldig anonym i andre omgang. Viser glimtvis hva som bor i han av teknikk.

INNBYTTERE;

Nicolo Zaniolo – 5: Byttes inn etter pause for Kluivert. Fin stikker til Dzeko som fører til straffe. Flere tekniske detaljer og en betydelig mer vanskelig motspiller for SPALs venstreback.

Diego Perotti – 4: Byttes inn etter pause for El Shaarawy. Setter inn straffe etter 53 minutter, kaldt og rolig. Pådrar seg et unødvendig gult kort etter 63 minutter. Flere svake innlegg.

Davide Santon – 3: Byttes inn for Karsdorp etter 79 minutter. Ingen store bidrag hverken framover eller bakover, gjør en grei innsats.