Derby del Sole

Da var endelig landslagspausen over og det er duket for «Derby del Sole« på Stadio Olimpico. Søndag ettermiddag gjester Napoli den evige stad og det er ingen tvil om at dette kommer til å bli et intenst oppgjør. Napolitanerne vil kjempe hardt om tre poeng for å holde Milano lagene unna 2.plassen, mens Giallorossi er totalt avhengig av alle poengene om de fortsatt skal ha en mulighet til å spille i Champions League neste sesong. Hold av søndag ettermiddag, dette vil du ikke gå glipp av.

Flere Roma spillere har vært på landslagsoppdrag for sine nasjoner den siste uken, mens det resterende laget har forberedt seg til helgens kamp. Nå som alle er tilbake i Roma legger Ranieri & co siste finpuss på det taktiske og evaluerer hvem som er mest klar til dyst.

I dagens pressekonferanse uttalte Ranieri seg om at flere spillere er slitene etter flere kamper for sine nasjoner, men at de alle mest sannsynlig er klare til Napoli kampen. Flere stilte også spørsmål til krangelen mellom El Shaarawy og Dzeko som skjedde i kampen mot SPAL, Il mister responderte med at det var bagatell og at slike saker oppstår i alle familier.

Når det kommer til skadesituasjonen i laget er det fortsett en del frafall, men situasjonen bedrer seg sakte men sikkert. Nå som innspurten nærmer seg er Roma avhengig av alle spillerne de har for å sanke mest mulig poeng.

De Rossi, Kolarov, Manolas og Cengis Ünder trener alle med laget igjen og det er ikke utenkelig at hvertfall 2 av dem starter kampen. El Shaarway og Florenzi forlot begge landslagsoppholdet grunnet skader og er sannsynlig ute to uker.

Napoli som ansatte Carlo Ancelotti før sesongstart har nok en gang bevist hvilke kvaliteter som bor i laget og ligger per nå trygt på 2.plass og har tatt seg til kvartfinale i Europa League. På de siste fem kampene har laget vunnet to, tapt to og spilt en uavgjort. De er så absolutt ikke i sin beste periode og det passer gladiatorene fra Roma godt.

Som de fleste vet er luken opp til 2.plassen blitt særdeles mye mindre og Napoli kjenner helt klart på presset fra Milano lagene. Taper de blå kampen på søndag og Inter vinner er det kun fire poeng mellom disse og med hele åtte runder igjen kan mye skje.

Troppen til Napoli er nokså komplett i forkant av kampen, men en av deres beste spillere mangler. Lorenzo Insigne sliter fortsatt med en skade og er ikke med til Roma på søndag.

Forventet lagoppstillinger:

Roma (4-4-2) Olsen; Karsdorp, Manolas, Fazio, Kolarov, Zaniolo, Pellegrini, Nzonzi, Kluivert, Schick, Dzeko

Napoli (4-4-2) Meret; Hysaj, Maksimovic, Koulibaly, Mario Rui, Callejon, Allan, Fabian, Zielinski, Milik, Mertens

Kampen sparkes i gang kl 15:00 på søndag og sendes direkte på strive

Forza Roma!