Spillervurderinger Roma – Napoli.

En hard motstander i Napoli, Serie As klart beste lag etter Juventus, selv om de var hele 18 poeng bak Torinolaget før avspark. Med Milans tap mot Sampdoria lørdag kveld, var kveldens kamp en mulighet til å komme opp på 5.plass, kun poenget bak Milan.

Kampen ender i katastrofe, og det er mindre og mindre som tyder på at Roma skal ut i Champions League til høsten igjen.

Robin Olsen – 3: Slapp inn tre mot Norge tidligere i uka, må hente ballen ut av nettet alt etter 1 minutt og 40 sekunder, etter en fin scoring av Milik. God redning på skudd fra Allan etter halvtimen. Bommer totalt på det lave innlegget til Callejon, og Mertens setter inn ballen fra en meter. Stygg tappe av svensken. God redning på frispark fra Milik etter 67 minutter. Redder det første forsøket fra Younes, men får ikke stoppet returen.

Davide Santon – 3: Kommer til noen innlegg i løpet av kampen, fører ikke til noe av betydning. Noen dårlige pasninger som ødelegger mulige overganger. Bedre kontroll i defensiven. Mister Allan etter halvtimen, Olsen står heldigvis i veien.

Kostnas Manolas – 5: Grekeren endelig tilbake, får ikke støtet raskt nok ut mot Verdi som chiper inn ballen til Milik ved 0-1. Spiller sterkere etter kalddusjen i starten. Får gult kort, og er dermed suspendert mot Fiorentina til onsdag.

Federico Fazio – 2: Glipper løpet til Milik på 0-1, og blir også rundlurt av Callejon etter 5 minutter, da lykkes ikke Napoli. Har et par viktige brytninger, men spiller nok en svak kamp.

Aleksandar Kolarov – 2: TIlbake etter karantene. Spiller det første kvarteret uten å sende en eneste ball framover på banen. Lar det bli helt åpent for Callejon, som sender ballen til Mertens og 1-2. Gult kort etter 66 minutter. Veldig halvhjertet i returløp, og ingen innlegg som blir til noe.

Bryan Cristante – 2: Svak i pasningsspillet. Er veldig usynlig. Kommer til en god mulighet etter 69 minutter, og enda etter 73 minutter. Har noen gode skuddforsøk utenom, men blir ikke noe farlig.

Daniele De Rossi – 6: Ser ut som den eneste på Romas sentrale midtbane som kan sentre en ball. Kjemper og takler, spiller med ro. Den eneste det virkelig oser vilje av. Oppmuntrer medspillerne etter både 1-2 og 1-3, kapteinen fortjener virkelig bedre prestasjoner fra medspillerne sine. Byttes ut etter 81 minutter, og ser bare trist ut på Romas vegne.

Steven Nzonzi – 1: Spiller som vanlig, sterk i duellene, men treg til alt annet. Ødelegger noen gode muligheter med sitt svake pasningsspill. Header utenfor på en god mulighet etter 17 minutter, er bedre til å vinne hodedueller enn til å styre ballen i riktig retning. Lunter hjemover når Napoli kontrer inn 1-3, slapt. Oppnår muligens flere feilpasninger enn antall pasninger som treffer medspiller i løpet av kampen. Header i tverrliggeren etter 73 minutter. Er i sum mer hemmende for laget, enn til nytte.

Partik Schick – 2: Får vist seg veldig lite fram i starten av kampen. Unødvendig gult kort etter 13 minutter. Mye uvenn med ballen i dag, med mange feilpasninger. Blir felt av keeper to minutter på overtid i første omgang, og skaffer Roma straffe. Byttes ut for Zaniolo etter 63 minutter. Veldig svak kamp av tsjekkeren, der det eneste virkelig riktige han gjorde var å skaffe straffe.

Edin Dzeko – 3: Ingen mål for Bosnia i landslagsrunden, og heller ikke i kveld. Jobber forgjeves mot Napolis midtforsvar, men blir veldig alene. Får gult for å være hard i en hodeduell. Sliter med ryggen i store deler av kampen etter at han landet feil, detter hemmer nok bosnieren noe i ha full innsats.

Diego Perotti – 3: Første start på lang tid, dribler en del, men går seg fast gang på gang. Lite fremdrift og kreativitet. Misser en god mulighet etter 33 minutter etter innlegg fra Dzeko, hadde det bare vært motsatt… Sikker fra straffemerket rett før pause. Svak klarering som gir Napoli muligheten, og fører til 1-4. Byttes ut rett etterpå for Under.

INNBYTTERE:

Nicolo Zaniolo: Byttes inn etter 63 minutter. Kreativ og skaper noen muligheter. Taper en duell om leder til 1-4. For lite synlig til å få rating.

Cengiz Under: Byttes inn etter 81 minutter. Ikke involvert nok til å få rating, men godt å se Under tilbake etter skade.

Justin Kluivert: Byttes inn etter 81 minutter. Ikke involvert nok til å få rating.