Roma-Fiorentina: med ryggen mot veggen

Det er vanskelig å si hva som er mest deprimerende av tabellen i Serie A og Romas nylige historikk mot de lilla fra Firenze. Med to tap på rappen mot SPAL og Napoli har Roma skuslet bort gyldne muligheter til å ta innpå 4. plassen, samtidig som Atalanta og Lazio har smøget seg forbi og hovedstadslaget nå er i reell fare for å havne utenfor topp 6 for første gang siden… 2005, blir det vel? De tre siste møtene med Fiorentina er dyster lesning. Ett uavgjort og to tap, og svimlende 2-10 i målforskjell i Violas favør (ja, du leste det riktig).

Når det er sagt, så går ikke alt på skinner i Firenze heller. Stefano Piolis mannskap ligger hele 10 poeng bak Atalanta på 6. plass, og den eneste muligheten til å redde sesongen ser ut til å være suksess i Coppa Italia der laget spiller semifinale mot Atalanta. Med hele 14 poengdelinger er Fiorentina det laget i Italia som spiller mest uavgjort, og det er et resultat som vil være til minimal hjelp for begge i kveld.

Roma har ikke tapt tre kamper på rad siden mai 2014, men forutsetningene for å unngå en gjentakelse er ikke de beste. Manolas returnerte fra skade mot Napoli og plukket umiddelbart opp en suspensjon, De Rossi er stadig skadeplaget og det samme gjelder Florenzi, El Shaarawy og Pastore. Etter sesongen n’te tabbe mot Napoli slipes også knivene for Robin Olsen, og det ville ikke overrasket undertegnede om Antonio Mirante tar plass i buret.

Det er ikke stort mer å si om hvor trøstesløst dette Roma-laget fremstår om dagen, og hvor begredelig det må være for Claudio Ranieri å prøve å få skikk på et lag som kun tidvis viser glimt av samhold og innsatsvilje. Men skal man unngå at denne sesongen blir tiårets største fiasko for klubben, så må det vinnes i kveld.