Spillervurderinger Roma – Fiorentina

Midtukekamp, kun fem dager etter å ha blitt overkjørt av Napoli (som for øvrig tapte 2-1 mot Empoli tidligere denne kvelden). Robin Olsen ble vraket etter flere svake kamper på rad, og inn med Antonio Mirante. Det viste seg å være et godt valg, italieneren sto trygt gjennom hele kampen, og kunne gjøre lite med de to baklengsmålene. Sist møte mot Viola ble med hele sju baklengs, så en klar forbedring.

Antonio Mirante – 5: To gode redninger i løpet av det første kvarteret. Ingen skyld i baklengsmålene. Sjanseløs på 1-2 pga. at ballen skifter retning på Jesus. Står ellers trygt og godt, men har ikke særlig mye å gjøre.

Davide Santon – 4: Starter offensivt, kommer til noen innlegg. Jobber greit begge veier. Pådrar seg en skade etter 67 minutter, sannsynligvis en strekk på baksiden av låret. Det kan bli et langt opphold.

Federico Fazio – 3: Fikk fornyet tillit etter en (som vanlig, kan vi dessverre si) svak kamp sist. Misser løpet til Muriel etter 11 minutter, Mirante gjør en god redning, men corneren ender med scoring til Fiorentina. Er ofte litt rotete og ser ikke ut til å være helt på.

Juan Jesus – 4: Erstatter en suspendert Manolas. Stygg feilpasning i eget felt tidlig, blir reddet av lagkameratene. Sterk i nærkampene. Best av kveldenes stoppere. Skudd etter 51 minutter går via beinet og setter Mirante ut av spill. Løper opp flere av angrepene til Fiorentina.

Aleksandar Kolarov – 4: Får gult kort alt etter 3 minutter. Taper hodeduellen som gir Fiorentina ledelsen, svak inngripen. Tar noen helhjertede løp hjem denne kvelden. Treffer dårlig på innleggsforsøk, så det offensive bidraget er ikke stort. Gjør en noe bedre defensiv jobb enn de siste kampene.

Bryan Cristante – 5: Relativt anonym, men går i mange dueller på midten. Mye involvert, og gjør ikke en dårlig kamp, han har bare ikke noen spesielt sterke kvaliteter som utgjør noen forskjell.

Steven Nzonzi – 2: Går inn i posisjonen til De Rossi. Sløve pasninger og lunter rundt dypt på midten. Jogger rolig hjemover når laget mister ballen. Får en god sjanse på hodet etter 76 minutter, men klarer ikke styre ballen på mål.

Nicolo Zaniolo – 6: Tilbake fra start, godt å se en med kvikke bein og kreativitet, er vanskelig og håndtere for Violas forsvar. Header inn utligningen, sterkt! Mye involvert i både oppbygningsfasen, som siste pasningslegger og til å komme i avslutningposisjon. Byttes ut etter 75 minutter, etter å ha spilt en god kamp.

Justin Kluivert – 5: Drar av en mann og legger inn til Zaniolo til 1-1, godt spill av nederlenderen. Jobber i begge ender av banen. Byttes ut etter 57 minutter, var nest sist på begge scoringene. En fult brukbar kamp.

Edin Dzeko – 5: Faller mye dypt innledningsvis, blir derfor mye involvert uten at det ender med noen farligheter. Kommer seg høyere i banen etter hvert, og nær med å bli spilt fram av Zaniolo noen ganger. Nydelig legg til Kluivert, som setter opp Zaniolo på 1-1. Nær scoring etter 20 minutter. Mye involvert og får flere frispark. Noen gode landskudd som tvinger fram redninger av Lafont. Får en mulighet nær kampslutt, men kommer ikke over ballen på headingen.

Diego Perotti – 4: Veldig lite synlig i starten, husket mest for et svakt frispark. Gjør lite ut av seg før han smeller inn 2-2-scoringen etter 55 minutter. Burde fått avsluttet på innlegget fra Pellegrini etter 78 minutter.

INNBYTTERE:

Lorenzo Pellegrini – 5: Byttes inn etter 57 minutter. Bruker to minutter på å sette opp Zaniolo til en god mulighet. Godt frispark til Nzonzi etter 76 minutter, burde fått en assist der. Godt innlegg til Dzeko mot slutten.

Rick Karsdorp: Byttes inn for en skadet Santon etter 68 minutter. Klarer seg greit. Ikke nok involvert til å få rating.

Cengiz Under: Inn for Zaniolo etter 75 minutter. Blir ikke involvert i noe av betydning. Ikke nok involvert til å få rating.