Forhåndsomtale Inter – Roma

I god tid etter at påskeeggene er fortært, er Roma gjester hos Inter kl.20.30 påskeaften. Begge lag har hatt en trøblete periode, som nå ser ut til å være i bedring, ved at begge lag har vunnet to og spilt en uavgjort på sine siste tre kamper. På tabellen har Inter en klar fordel, med 60 mot Romas 54 poeng. Seier for Roma vil både korte ned avstanden til Inter på 3.plass, men også gi en mulighet for å overta Milans 4.plass (det forutsetter at Milan ikke spiller bedre enn uavgjort borte mot Parma denne runden). Det er meldt oppholdsvær og ca. 20 varmegrader i Milano lørdag kveld, dermed betydelig bedre forhold enn sist kamp i tungt regnvær. De siste fem kampene mellom lagene har gitt to seiere til Roma, en til Inter og dermed to uavgjorte, så det er lov å håpe at Roma har et lite overtak på Inter. Begge lags trenere har vært trener for begge lag i løpet av sin karriere, og Spaletti har faktisk aldri slått Ranieri på de fire møtene det har vært mellom dem. Scoringer blir det mest sannsynlig, for ingen av de siste seks møtene har endt målløse.

For hjemmelaget er Icardi på vei tilbake inn i varmen, startoppstillingen og i målprotokollen. Godt nytt for Inter, motsatt for Roma. Argentinere trives godt mot Roma, og har satt inn fem mål på de siste ni møtene. På skadesiden er Brozovic og Borja Valero garantert ute med muskelskader, mens Ninja denne gangen er klar for spill mot tidligere lagkamerater.

Roma har på sin side tre spillere ute, De Rossi, Santon og Karsdorp på alle se kampen fra tribuneplass. Juan Jesus er spilleklar etter smellen han fikk mot Udinese. Ryktene i Italia sier at Ranieri nå gir opp forsøket med å spille Dzeko og Schick i par, etter flere forsøk der dette ikke har fungert godt nok, og laget går sannsynligvis tilbake til 4-2-3-1 igjen. Mirante for nok fornyet tillitt også, italieneren har stått tryggere enn det Olsen viste de siste kampene han fikk. Venstrebacken har vært et svakt punkt i det siste, og det er heller tvilsomt at Marcano kommer til å heve den posisjonen.

Antatte lagoppstillinger:

Inter (4-2-3-1): Handanovic – D’Ambrosio, De Vrij, Skriniar, Asamoah – Gagliardini, Vecino – Politano, Nainggolan, Perisic – Icardi

Roma (4-2-3-1): Mirante – Florenzi, Manolas, Fazio, Marcano – Cristante, Nzonzi – Zaniolo, Pellegrini, El Shaarawy – Dzeko