Calcio Mercato 2019

Sommerens mercato er over for denne gang og aktiviteten fra Roma sin side har vært stor. Flere kjente fjes har forlatt klubben og ny spillere har ankommet den evige stad.

25 juni 2019 ble Gianluca Petrachi ansatt som ny sportslig direktør i Roma. Arvtakeren til Monchi har hatt en travel sommer og det har underveis vært delte meninger om arbeidet hans. Nå som mercato er over skal vi ta en titt på sommerens signeringer og en avskjed med spillere som er solgt.

Benvenuto a Roma

Som nevnt tidligere har det vært stor aktivitet under sommerens mercato og resultatet av det ser dere i oversikten over. 11 ny spillere er ankommet og det er mye bra kvalitet og potensiale i disse signeringene.

Pau Lopez ble hentet inn som ny første keeper, noe Giallorossi absolutt hadde behov for. En spennende Spanjol med stort potensiale og masse kvaliteter.

-Gianluca Mancini hadde en kjempe sesong for Atalanta i fjor og er med i Italias A-tropp. Unggutten trenger tid for å tilpasse seg systemet til Fonseca, men vil definitivt bli å se masse under årets sesong. Mancini kan utvikle seg til å bli en solid stopper for fremtiden.

-Chris Smalling er hentet på rent lån og kan tilføre forsvaret fart og erfaring. Smalling har de to siste sesongene hatt det tøft i England, så vi krysser fingrene for at engelskmannen reiser seg i Roma og kan hjelpe ulvene til en topp fire plassering.

-Mert Cetin ble hentet fra tyrkisk fotball og vil mest sannsynlig spille for primavera laget den kommende sesongen. I kampen mot Lazio satt han på benken, så det er ikke umulig at tyrkeren får sin A-lags debut i løpet av sesongen. I følge vår nye sportsdirektør bor det masse potensiale i den tyrkiske unggutten.

Davide Zappacosta og Leonardo Spinazzola er to rutinerte forsterkninger i forsvaret. Dessverre har de begge hatt lite regelmessig spilletid i sin tidligere klubber, men de begge besitter masse bra kvaliteter vi kan få bruk for utover i sesongen. Konkurranse på backplass er noe klubben lenge har hatt behov for.

-Jordan Veretout er kanskje en av sommerens mest spennende signeringer. Den franske midtbane spilleren har storspilt for Fiorentina og la oss håpe det fortsetter slik i Roma. Pasningsfoten er ekstrem presis og overblikket skarpt. La oss håpe vår nye franske venn kan stabilisere midtbanen vår.

Amadou Diawara ankom hovedstaden i sommer og er en del av Manolas Pakken. Den unge midtbanespilleren har et stort potensiale og kan bli en viktig brikke i fremtiden. Denne sesongen må han kjempe hardt om en plass på midtbanen, men Cristante skal absolutt ikke ligge på latsiden. Diawara har enorm løpskapasitet og en frekk pasningsfot, det har han ved flere anledninger vist når han tidligere spilte for Napoli.

Ruben Providence ble hentet fra PSG sitt u19 lag og er en spiller for framtiden. Unggutten vil sannsynligvis kun spille for primavera laget den kommende sesongen, men kan muligens få noen innhopp om behovet er der.

Nikola Kalinic kommer fra et middels opphold i Atletico Madrid og tiltenkt som reserve for Dzeko. Kroaten har tidligere spilt for både Fiorentina og Milan i serie A, så erfaringsmessig en god signering. Daje Niko!

Den siste signeringen før mercato stengte ble ingen ringere enn Henrikh Mkhitaryan. Den armenske revene kommer på lån fra Arsenal og kan styrke vårt offensive spill på mange måter. De siste sesongene i England har ikke vært topp, men vi alle vet hvilket kvaliteter det bor i denne mannen på en god dag. Går alt som det skal kan Mikky bli et fast inventar i Roma.

Arrivederci

11 spillere har ankommet men 20 har forlatt hovedstaden. Vår nye sportsdirektør har for alvor ryddet opp i rote til Monchi og et ny kapittel kan starte. Av de 20 spillerne som har forlatt oss er nesten 50% Monchi`s verk, det sier sitt om hvor katastrofalt arbeidet hans var. Pastore og Santon er begge spillere som også burde forlatt Roma denne sommeren, men ingen tilbud kom på bordet.

Som Romanista er nok De Rossi sin overgang til Boca den vanskeligste å svelge. Gladiatoren fikk ikke tilbud om ny kontrakt og bestemte seg tilslutt for å fortsette eventyret i Argentina.

En annen god kjenning og en mann som alltid vil være i Roma supportere sine hjerter er Kostas Manolas, den hardt arbeidene grekeren ble solgt til en våre største rivaler i ligaen og vi sitter igjen med et forsvar som oser utrygghet. Overgangen til Napoli er nok den overgangen som skuffet flest supportere og som må anses som det største tapet for oss.

Stefan El Shaarawy takket nei til ny kontrakt med Roma og valgte kinesisk fotball til fordel for oss. Han spilte kanskje sin beste sesong i serie A i fjor, men valgte penger fremfor videre suksess i Italia.

Patrick Schick havnet tilslutt i tysk fotball etter mange spekulasjoner gjennom sommeren. Unggutten har hatt store problemer med å tilpasse seg i Roma og får forhåpentligvis en ny start i bundesliga.

Den lovende venstre backen Luca Pellegrini ble også solgt denne sommeren. Han ble en del av avtalen mellom Juve og Roma for Spinazzola. En svært uforståelig overgang for mange og sannsynligvis et stort tap for fremtiden.

Karsdorp, Olsen, Defrel, Gonalons, Nzonzi og Coric er alle lånt ut til forskjellige klubber og blir forhåpentligvis ikke å se i Roma drakt noe mer om oppholdene i de nye klubbene går som de skal. Masse lykke til i nye klubber gutter!

Nå som mercato er over er Fonseca & co nødt til å jobbe hardt om laget skal lykkes i årets sesong. Det er ingen lett jobb å bygge nytt lag på en sommer, men Petrachi har gitt il mister noen muligheter. På keeperplass har vi forsterket bra, Pau Lopez tilfører laget trygghet i bakerste ledd. Defensivt har vi stor bredde på kantene og også på stopperplass. Ingen direkte erstatter for Manolas, men en del alternativer som kan fungere om de klarer å tilpasse seg Fonseca.

På midtbanene er det stor bredde under årets sesong, både offensivt og defensivt. Det fører til masse muligheter og god konkurranse om plassene. Om Cristante eller Diawara tar anker jobben på alvor kan det bli bra.

Offensivt kan laget utgjøre en stor trussel den kommende sesongen. Drømmen hadde vært å fått inn en erfaren venstre ving, men vi krysser fingrene for at Perotti holder seg skadefri og at Kluivert tar jobben på alvor. Cengiz virker hel tent, Zaniolo må leve opp til den nye kontrakten sin og Dzeko har fått fornyet tiliten med ny kontrakt. Kalinic og Mikky kan også tilføre laget en hel del erfaring og kvaliteter offensivt. Om alt klaffer kan årets angrep bli farlig.

Avslutningsvis vil jeg gi årets mercato en karakter. Karakteren er basert på disse vurderingene: Signeringer som har forsterket oss, salg som har svekket oss, generell opprydding og klubbens økonomi.

Karakter: 7 av 10

Til info:

Neste seriekamp mot Sassuolo spilles ikke før søndag 15 september grunnet landslagspause.

Forza Roma sempre!