Roma spillernes preg på Qatar VM 2022

Historiens mest omdiskuterte VM er for denne gang over, der Argentina og Lionel Messi fikk sin svært etterlengtede pokal. Som tidligere verdensmesterskap, har årets versjon brakt med seg oppturer og nedturer- også for Romas «representanter». Av de totalt 68 Serie A spillerne som deltok, var Romas Paulo Dybala, Rui Patrício og Nicola Zalewski med for deres nasjoner: Argentina, Portugal og Polen. Hvordan var deres prestasjoner? Satte de sitt preg blant verdens aller beste fotballspillere?

Paulo Dybala:

Uavhengig av Argentinas triumf, har dette vært et skuffende VM for vår diamant, som hadde to innhopp fra benken og 16 minutter spilt på totalt 9 kamper. Når det er sagt, så har det ikke vært en enkel oppladning til mesterskapet for Dybala, preget av mindre skader. Samtidig fikk han satt sitt «lille», preg ved å score på sin straffe under straffekonkurransen i finalen mot Frankrike. Når alt kommer til alt, tar Dybala med seg verdens gjeveste medalje hjem til hovedstaden, og er forhåpentligvis klar for mer spilletid i Serie A´s vårsesong.

Nicola Zalewski:

For Nicola Zalewski´s Polen, stoppet VM- eventyret i åttendelsfinalen mot 2018´s verdensmestere, Frankrike. For 20-åringen Zalewski, var dette hans første verdensmesterskap, hvor han totalt fikk 70min spilletid-ikke verst for å være født i 2002. I Polens åpningskamp mot Mexico (0-0) startet Zalewski og fikk en omgang til rådighet. En stabil, men ikke entusiastisk prestasjon gir han 4/10 på skalaen. I åttendels finalen, får unggutten et 19 minutters innhopp, der han ikke er særlig mye involvert, eller verken avgjørende. Nicola Zalewski kan se tilbake på en fin erfaring og opplevelse, som vil være med på å gi han gode referanser i kampene og sesongene fremover.

Rui Patrício:

Dessverre for Rui Patrício ble det et skuffende VM, med 0 minutter i bagasjen, der en svært god førstekeeper Diogo Costa, spilte det som var å spille for portugiserne.

Nå venter en spennende og avgjørende vårsesong for Romas del, der Bologna (hjemme) venter i første kamp.