24.02.08: Roma – Fiorentina

Gardermoen søndag 24.02.08 kl.05.00. Klar for innsjekking på Sterlings rutefly til Roma, for en dag jeg hadde i vente. Jeg skulle til min favorittby Roma, for å se min favorittklubb Roma spille mot Fiorentina. Flyet var i rute og landet ca 10.30 i Roma. Etter å ha fått min bagasje var det å finne frem til parkeringshuset der leiebilen min ventet på meg. Etter å ha blitt vandt med å reise mye til Roma, har jeg de siste årene foretrukket å leie bil mens jeg har vært der. Det gir meg en god følelse å suse rundt i Romas gater i en liten Fiat, man føler seg nesten litt som en Romer.

Jeg hadde ikke skaffet meg bilett på forhånd så jeg kjørte direkte ned til sentrum og gikk opp til Piazza Collona, der visste jeg det gikk ann å kjøpe bilett på Romastore. Det er ikke alle Romastore butikkene som selger biletter kampdag. Skuffelsen var stor da jeg kom frem og oppdaget at det stod hundrevis av mennesker i kø for å kjøpe biletter. Dette hadde jeg rett og slett ikke tid til, jeg måtte jo finne frem til hotellet mitt før jeg skulle på kamp. Hva skulle jeg gjøre? Nå har det seg slik at man ikke får kjøpt biletter på legal måte utenfor stadion, den eneste mulighet der er svartebørs biletter. Jeg hadde prøvd det i 2002 mot Juventus, da kampen var utsolgt lang tid i forveien, da gikk det veldig greit. Men etter de negative episodene på Italienske fotballstadioer i fjor så skulle det ikke være mulig å komme inn uten at ens eget navn stod på biletten, samt at man måtte vise legitimasjon. Jeg har vært på 3 Romakamper etter at dette ble innført, første gang måtte jeg vise legg. men de 2 andre gangene var det ingen som sjekket. Svartebørssalget har vært like hektisk som før, så jeg regnet med at det ville være tilfellet nå også. Det endte opp med at det ble løsningen. Jeg fandt mitt hotell og gjorde meg raskt klar til å dra til stadion, her gikk det slag i slag. Jeg fikk raskt tak i bilett når jeg annkom stadion, til en bra pris også, 25 euro. i Curva nord. Det er egentlig Distinti sud som er min favorittribune, men situasjonen tatt i betraktning så var jeg tilfreds med Curva nord. Da gjennsto det mest spennende, skulle det gå greit å komme seg inn? Jada… ikke noe problem det gikk som smurt ingen kontroller av bilettene denne gang heller. Det var en sjanse å ta, for jeg vet andre har måtte vise legg. for ikke så lang tid tilbake. Curva nord denne dagen var en stor overaskelse, det er ikke ofte den er så full av Roma fans som nå, atmosfæren der var helt topp. Det var strålende solskinn og varmt denne dagen, så det trakk nok en del ekstra folk det og. Det ble en kjempe bra fotballkamp der begge lag hadde sine sjanser, det var nerve og spenning hele tiden noe som klart kunne merkes på stemningen og atmosfæren inne på stadion. Da Roma endelig gikk opp til 1-0 eksploderte stadion. Resultatet holdt seg heldigvis, Fiorentina hadde sine sjanser etter dette men når sluttsignalet gikk, var det en fortjent seier. Hårene reiste seg på ryggen da » Grazie Roma » ble spillt over høytalerannlegget etter kampslutt,
det er alltid like deilig.

Da jeg på kvelden satt med min rødvin og pizza på en koselig resturant i Trastevere, følte jeg meg som verdens lykkeligeste menneske. For en vellykket dag det hadde vært.

Skrevet av Svein Veum