Adem Ljajic

Spillerprofil Ljajic

 

Det neste store spilleren i Serbia, Adem Ljajic debuterte allerede som 17-åring i Champions League for Partizan. Etter pangstarten i Partizan ble Ljajic invitert på prøvespill i Manchester United, kun to måneder etter debuten for Partizan. Da overgangsvinduet åpnet i januar 2009 annonserte Manchester United signeringene av Adem Ljajic og hans lagkompis Zoran Tosic. Ljajic skulle likevel spille ut 2009 for Partizan før han skulle tilslutte seg Manchester United året senere.

Selv om Ljajic trente regelmessig med Manchester United igjennom 2009 ble det ingen overgang til de røde djevlene for Manchester United. Grunnen var at Ljajic ikke fikk arbeidstillatelse i England og overgangen strandet. Med overgangen i vasken kom Fiorentina på banen og signerte unggutten for fem år med en overgangssum på 8 millioner euro. Ljajic fikk ikke stor tillitt under Cesare Prandelli, men da landsmannen Sinisa Mihajlovic tok over treneransvaret i Fiorentina ble det mer spilletid for Ljajic. Selv om Ljajic høstet stor tillitt kom det også kritikk fra Mihajlovic som mente Ljajic spiste for mye sjokolade og spilte for mye data. Dette har det nå blitt en slutt på.

Da Mihajlovic ble sparket tok apekatten Delio Rossi over skuta i Fiorentina i 2011 og få kan vel glemme da nevnte Rossi gikk til fysisk angrep på Adem Ljajic midt under en Serie A-kamp.  Både Ljajic og Rossi fikk kritikk for hendelsen, men det var til slutt Rossi som fikk sparken fra Fiorentina.

Det var ikke bare Delio Rossi som hadde problemer med Ljajic i 2012, Sinisa Mihajlovic hadde tatt over det serbiske landslaget etter at han fikk sparken i Fiorentina. Ljajic var en naturlig del av det serbiske landslaget under Mihajlovic, men etter at Ljajic ikke sang nasjonalsangen før en landskamp mot Spania begynte krangelen mellom de to. Det endte til slutt med at Ljajic «ble sparket fra/sa opp» plassen på landslaget så lenge Mihajlovic var trener.

Uten landslagsplass var all fokuset på Fiorentina under tidligere Roma-spiller og trener Montella. Montella gav Ljajic stor tillit og serberen fikk spilt 28 kamper i ligaen og scoret 11 mål i 2012/2013-sesongen.

Sommeren 2013 ble serberen solgt til Roma for 11 millioner euro. Det skjedde samme dagen som Erik Lamela dro til Tottenham for nesten det tredobbelte. Adem Ljajic tok over draktnummeret til Lamela og var en ren erstatter for argentineren.

Allerede i debuten mot Hellas Verona markerte Adem Ljajic seg da han kom inn fra benken og scoret 3-0 målet på vakkert vis. Ljajic er en veldig dribleglad spiller som kan spille i de fleste offensive posisjoner på banen. Lavt tyngdepunkt og godt driv med ballen er noe som kjennetegner Ljajic best, vi håper at de kontroversielle hendelsene er over for unggutten og at han bidrar på banen for Roma i de 4 årene kontrakten strekker seg til.