Ahmed Barusso

 

Ahmed Barusso var, av Romas viktigste kjøp sommeren 2007, kanskje den minst profilerte. Etter overgangen fra Rimini har han likevel tiltrukket seg mye oppmerksomhet og fått store forventningskrav. Etter en meget god høstsesong i Serie B er ikke det så rart.

 

Barusso tilhører den nye generasjonen av meget spennende midtbanespillere fra Ghana og har derfor blitt sammenlignet med etablerte spillere som Sulley Ali Muntari og Michael Essien. Sammenligningen med Essien er naturlig, ettersom han besitter mye av de samme kvalitetene: styrke, driv, løpskapasitet, skudd og innsatsvilje. På tross av å ha offensiv spisskompetanse i skuddfoten regnes han først og fremst som et rivjern.

 

Han ble oppdaget i 2003 da han spilte for FC Nania i hjembyen Accra. Det endte i en overgang til det italienske amatørlaget Manfredonia. I løpet av de tre årene Barusso spilte for klubben tok laget syvmilssteg med opprykk hvert år.

 

Som belønning ble Barusso solgt til Rimini i 2006, hvor han umiddelbart imponerte stort. Høstsesongen var en eneste lang opptur for ghaneseren og Rimini, hvor han gikk fra storkamp til storkamp. Borteoppgjøret mot Bologna var spesielt imponerende, da han rev i stykker midtbanen og samtidig figurerte i ekstremfotball fremover på banen, blant annet ved å score et utrolig mål på langskudd. Etter det fikk flere storklubber øynene opp for spilleren.

 

Dessverre for talentet knakk han benet før nyttår og mistet resten av sesongen. Det hindret imidlertid ikke Spalletti, Pradè og Sensi i å hente spilleren sommeren 2007. Ahmed Barusso er nå deleid mellom Roma og Rimini og forhåpentligvis vil han imponere nok til at Roma kjøper Riminis andel.