ALESSANDRO FLORENZI

Roma-gut211306x568_florenziten Alessandro Florenzi kom opp gjennom klubbens akademi og fikk sin A-lagsdebut på tampen av 2010/11-sesongen. Den påfølgende sommeren ble han sendt på lån til Crotone i Serie B. Den da 2o år gamle midtbanespilleren gjorde en glitrende sesong og ble kåret til årets unge spiller i Serie B. Det var liten tvil om at Florenzi skulle returnere til Roma for en rolle i seniorlaget.

Florenzi spilte 36 kamper i sin første fulle sesong for A-laget og har vært en sentral og viktig spiller for Roma siden. Han debuterte for Italia allerede i 2012 og gjorde sitt første landslagsmål året etter.

Florenzi er en såkalt potet og har figurert i alle Romas lagdeler. Først var han primært indreløper, deretter ving og i 2014/15 tilbrakte han store deler av sesongen som høyreback. Florezis fremste egenskaper er energi, kapasitet og hurtighet. Han har også scoret noen vakre mål, som et spektakulært brassespark hjemme mot Genoa. Han er også kjent for å løpe opp på tribunen for å feire med sin bestemor som hadde kommet til Olimpico for å se sitt barnebarn spille for første gang. Passende nok scoret Florenzi.