Antonio Rüdiger

Rudiger_DSC_3607-e1455882008838Den tyske midtstopperen Antonio Rüdiger ankom Roma før 2015/16-sesongen etter at både Mapou Yanga-Mbiwa og Davide Astori hadde forlatt giallorossi. Den tyske landslagstopperen ankom Roma på lån, med mulighet for å gjøre avtalen permanent.

Tidlig i hans Roma-karriere var det lite som tydet på at det var noe Roma ville tjene på å gjøre. Han fremsto lenge som en slags hyperversjon av nevnte Mapou, med svake taktiske valg, svak ballbehandlig og lite eller intet forhold til resten av forsvarslinja. Det var nesten sånn at man lukka øynene når tyskeren skulle i aksjon.

Men med Rudi Garcias avgang og Luciano Spallettis inntreden forandret det meste seg for Rüdiger, som i sesongens siste måneder kanskje var Romas beste spiller. Med klokere avveininger fikk han brukt fysikken sin til det fulle uten å overkompensere. Det ble etterhvert liten tvil om at Roma ville ha med tyskeren videre, for sammen med Kostas Manolas kan Rüdiger danne en solid duo.

Derfor var det utrolig synd at Rüdiger under oppkjøringen til EM i Frankrike 2016 røk korsbåndet. Dermed røk mesterskapet og i alle fall første halvdel av sesongen med Roma. I skrivende stund jobber midstopperen med å trene seg opp igjen etter operasjon og forhåpentligvis blir Rüdiger en av de sentrale brikkene i fremtidens Roma.