Luca Toni

Denne høyreiste mannen født i Modena med det tradisjonelle italienske utseende kom sent anseelsesmessig sett, men godt.

196 centimeter på sokkelesten er hva Luca Toni har å rutte med, og høyden tatt i betraktning er han en svært så eminent avslutter også med bena, høyre som venstre. Toni er selve definisjonen på prima punta, eller tankcenter som det også kalles. Han er fysisk sterk, og har en teknikk som er nyttig for ethvert lag i angrepsdelen av spillet.

Luca Toni begynte sin profesjonelle karriere i Vicenza, hvor han debuterte i Serie A i 1999. Etter et opphold der, gikk han videre til Brescia, hvor han blant annet akkompagnerte Roberto Baggio i to sesonger.

Deretter gikk turen til Palermo i 2003, hvor Toni fikk sitt store gjennombrudd. Først var han med på å føre Palermo opp i Serie A ved å score utrolige 30 mål i løpet av én og samme sesong. I sin første sesong som fast inventar i en Serie A-klubb scoret Toni sterke 20 mål, noe som la grunnlaget for hans videre karriere.

For 2 år senere og 50 mål og vel så det senere forflytte Toni seg fra Palermo inn på fastlandet, nærmere bestemt Firenze og til la Viola. Prisenlappen hadde da rukket å komme på 10 millioner Euro, en respektabel pris både med tanke på kilo og scoringsrate.

Påfølgende sesong ble Toni toppscorer i Serie A med smått utrolige 31 mål. Dette førte Toni inn i historiebøkene, siden dette var første gang på nesten 50 år at en og samme spiller hadde scoret over 30 mål på én sesong i Serie A. Slike prestasjoner premieres selvfølgelig, og Toni ble overrekt UEFAs Golden Boot for 2005-2006-sesongen.

Men oppholdet ble kort i Firenze, dog langt nok til å oppnå legendestatus. For etter 2006-2007-sesongen dro Toni til Bayern München for den nette sum lydende 18 millioner Euro. Roma var også interessert i Toni den gang, men siden Fiorentina forlangte latterlige summer fra sine konkurrenter i Serie A, ble eneste løsning å dra utenlands.

I Tyskland gjorde han det godt, med både tysk seriegull og cupmesterskap. Men der slutter den lykkelige Tysklandsperioden. Toni kom på kant med treneren, og uttrykte sin misnøye med måten han ble behandlet på. Dette resulterte i at Roma nok en gang kom på banen, og historien fikk en hyggelig fortsettelse da Luca Toni signerte en låneavtale med Roma ut 2009-2010-sesongen.

Luca Toni scoret to mål i sin første offisielle hjemmekamp på Stadio Olimpico, og fansen har stor tro på at Toni er den signeringen klubben har lett lenge etter. Han er hardtarbeidende, en boksspiller, og en lagspiller som vil mye, og med Toni på laget er stallen mer eller mindre komplett.