Bojan Krkic

Bojan Krkic Perez heter den 21 år gamle angrepsspilleren Roma la penger på bordet til Barcelona i sommer for å hente til Hovedstaden. Til tross for sine ’bare’ 21 år, har Bojan hele 104 kamper for Barcelona (26 mål).Bojan er sønn av ikke ukjente Bojan Krkic Sr. som har en fortid i Crvena Zvezda Beograd på 80-tallet, og som nå er en del av Barcelonas speiderapparat.

Den unge spissen ankom Roma nå i en avtale verdt €12M, men som også tilsier at Barcelona kan hente ham tilbake om to år for €13M. Skal Giallorossi hindre Catalanerene å hente ham, må man bla opp €28M i tillegg. Ikke den minst kompliserte avtalen som har sett dagens lys.
I alle fall ankommer den unge spaniolen til Luis Enriques Roma som en spennende brikke. For dem som følger med i fotballverdenen er ikke Bojan akkurat noe ubeskrevet blad, og til tross sin lave alder, er nok ikke angriperen fri fra forventninger.

Den unge magikeren har flere ganger dratt triks opp av hatten på den Iberiske halvøy, så det er nok en grunn til at Guardiola kun slapp spilleren med en intrikat tilleggsklausul om tilbakekjøp. Man snakker tross alt om et talent hvis fikk sin debut på det spanske u-17 landslaget i EM i Luxembourg i 2006 hvor han ble toppscorer (delt tittel med Toni Kroos med 5 mål hver). To år senere blir han kalt opp til A-landslaget, og kunne blitt Spanias yngste spiller på over 70 år, men før treningskampen mot Frankriket ble spilleren syk, og kunne dessverre ikke spille.

Bojan bekler både spissrollen og begge kantene, men har blitt mest brukt på venstre, og han kan best karakteriseres som en dynamisk og bevegelig angriper. I tillegg er han vel heller ikke helt ukjent med sjefen i sin nye klubb!