Christian Panucci

 

En av de mest rutinerte spillerne i dagens Roma-lag, Panucci debuterte for landslaget så langt tilbake som i 1994!
Høyrebacken har vært fast invetar på Roma-laget siden han ankom fra Monaco til 2001/02-sesongen.

 

Panucci ble født i Savona, og er kjent for sitt solide defensive spill, samt for sine meget gode bidrag fremover på banen. Rutinen gjør at Panucci nå vet akkurat når han skal holde igjen, og når han skal hjelpe til i det offensive spillet, og han bidrar også iblant med noen scoringer, ofte etter dødballer. Innstillingene til Panucci er også en viktig del i spillet hans, og det er mange som mener at Panucci fremdeles kunne bidratt på landslaget til Italia.

 

Panuccis proffesjonelle karriere startet i Genoa, hvor han fikk sin debut i 1991/92, før han spilte 30 kamper sesongen etter. Deretter dro høyrebacken til AC Milan, hvor han var i fire sesonger. I sesongen 1995/96 noterte han seg faktisk for 5 mål på sine 29 kamper.

 

Deretter ble Panucci Real Madrid-spiller. Panucci spilte 64 kamper for klubben på 3 sesonger, før han dro tilbake til Italia, og denne gangen til den blåsvarte delen av Milano. Etter 26 kamper for klubben i 1999/2000 dro Panucci på lån neste sesong, først til Chelsea, og deretter til Monaco. Etter å ha spilt bare 14 kamper for Monaco dro Panucci til Roma sommeren 2001. Etter noen vanskelige sesonger, fant han seg raskt til rette i Roma, og har stort sett vært fast på laget i alle 6 sesongene i hovedstaden.

 

Sesongen 2006/07 var faktisk hans mest målfarlige, da han scoret 5 mål på sine 34 kamper.
Panucci har nærmere 50 kamper for Italia, og deltok blant annet i VM 2002 i Sør Korea/Japan.