Cicinho

 

Cicinho er en høyre back Roma etter lang tid med forhandlinger omsider klarte å signere drøye en uke før overgangsvinduet stengte. Han er en back med kvalitet i sitt offensive spill og har i tillegg et godt skuddben. Cicinho kan spille både back og ving på den høyre siden.

Cicinho startet sin karriere i Botafogo i 1999 og spilte kun to sesonger for klubben før han ble hentet til Atletico Mineiro i 2001. Han spilte 62 kamper og scoret 8 mål de tre sesongene han tilbragte hos Atletico Mineiro og imponerte stort med sitt offensive spill. Sao Paolo fikk øynene opp for høyre backen og signerte han umiddelbart i 2004.

Storspillet fortsatte i Sao Paolo, og i 2005 ble han tatt ut til Brasils tropp for Confederations Cup. Cicinho var involvert i Brasils kamper som til slutt gikk hele veien og vant Confederations Cup. Flere storklubber i Europe meldte interesse for høyre backen, men han flyttet ikke på seg før desember samme året. I mellom tiden hadde han rukket å vinne VM for klubblag hvor Liverpool ble slått i finalen. Real Madrid betalte 4 millioner euro for Cicinho.

Roma hadde forespurt seg om Cicinho på slutten av overgangsmarkedet i 2006, men klubbene kom ikke til enighet. Noen uker senere ble Cicinho satt ut av spill for over seks måneder da han røk korsbåndet i en ligakamp. Han markerte sin comeback mot Athletic Bilbao i slutten av April 2007 hvor han noterte seg for en assist og overraskende god spill.

Bernd Schuster ble hentet til Real Madrid som hovedtrener etter Capello, og det skulle vise seg at tyskeren plasserte Cicinho bak Salgado og Ramos på høyre backen. Cicinho forstod dette og ville ikke finne seg i å være reserve. Liverpool, Chelsea, Roma og Sevilla meldte rask interesse for Cicinho. En overgang til Roma virket usannsynlig om de nevnte klubbene skulle ende i en budkrig om høyre backen. Men Cicinho gjorde det klart at han enten ville til Roma, eller bli i Real Madrid.

Sent 22. august ble Cicinho offisielt klar for Roma i en overgang som kan stige opp til 11 millioner euro.

Cicinho tilfører Romas høyre side kvalitet av høye klasse med sitt offensive spill, og er uten tvil en verdig erstatter for en aldrende Panucci.