Daniele De Rossi

derossiWEB

 

Daniele De Rossi er nok en spiller som har gått hele veien opp fra Romas juniorstall (hvor han spilte under sin far Alberto De Rossi). Han er den taklings- og løpssterke midtbanespilleren med den tunge skuddfoten. Mange mener De Rossi ikke får ut sitt offensive potensial i Roma sentralt på midten ved siden av David Pizarro. Det sier I tilfellet mer om De Rossi enn om Roma når han behøves i denne posisjonen ettersom han også er så god defensivt. Verdens beste to-veis midtbanespiller.
De Rossi fikk sin Roma debut allerede i oktober 2001 i en Champions League kamp mot Anderlecht, til tross for at han var kun 18 år. Serie A debuten, derimot, skulle vise seg å komme så sent som 3. mai 2003. Bare en uke senere scoret han et utrolig mål på et langskudd mot Torino. 2002/03 sesongen endte med fire mål og to kamper. En ny Roma stjerne var født.

I 2003/04 sesongen fortsatte De Rossi utviklingen, og en plass i førsteelleveren var ikke langt unna. Det ble 17 kamper denne sesongen, riktignok ingen mål. I sommeren 2004 var De Rossi med på å vinne U-21 EM med Italia. Bare noen måneder senere var han med å vinne bronsefinalen i OL i Athen.

De Rossi spilte seg fast inn på Romas førstelag i 2004/05 sesongen, og spilte hele 30 kamper og noterte seg for to scoringer. Det ble i tillegg tre kamper i Champions League, og en scoring mot selveste Real Madrid. De Rossi debuterte i 2004 høst for landslaget mot Norge med å score utlikningsmålet. Daniele var ikke lenger bare Romas nye stjerne, men han ble også rost opp i skyene av italiensk media for sine landslagsopptredner.

Daniele spilte 34 kamper i 2005/06 sesongen, og scoret seks mål. Etter en tam start på sesongen tok hele laget seg opp, og De Rossi var helt klart en av dem. Det som han huskes best for fra denne sesongen vil være da han scoret med hånda mot Messina. En scoring som ble godkjent av dommer Mauro Bergonzi, men De Rossi gikk bort til dommer og ba han annulere scoringen. Han ble applaudert av dommer, og viste med det at han er en god rollemodell.

I VM 2006 ble overskriftene for De Rossi del dessverre preget av en stygg albue på Brian McBride, en hendelse De Rossi i ettertid har beklaget personlig overfor amerikaneren. Daniele tok imidlertid en aldri så liten revansj ved å storspille da han kom innpå I finalen. I straffesparkkonkurransen banket han også en utagbar strafe rett i krysset.

De siste sesongene har De Rossi stadfestet sin posisjon som Romas viktigste spiller ved siden av Francesco Totti, samt en av de viktigste brikkene på Italias landslag både under Lippi og Donadoni. I Tottis mange skadefravær er Daniele en ubestridt kaptein, noe han også har vært I en lengre periode.

Futuro Capitano er også den av dagens Roma-spillere som på best måte uttrykker glede og skuffelser. Følg bare med på Daniele når han eller noen av lagkameratene hans scorer. Gjerne som Okaka mot hjemme mot Siena vinteren 2010, eller den etterlengtede oppturen mot Fiorentina i september 2009.

Om fem år er han Romas ubestridte kaptein.